városmarketing

2017.12.28. 10:00

Okos strandot álmodtak Balatonfűzfőre

Balatonfűzfőt az első balatoni okos városként elképzelő koncepció kidolgozásával nyerte meg az ötödik Országos Városmarketing-versenyt egy marketing szakos egyetemistákból álló, háromfős csapat.

Marton Attila

Nóti Attila városfejlesztési referens nyáron mutatta a felújításra váró területeket a fűzfői Föveny strandon Archív fotó: Pesthy Márton

A megmérettetést a Miskolci Egyetem Marketing és Turizmus Intézete hirdette meg, a pályázóknak a Smart City – Smart Marketing, vagyis okos város – okos marketing témakörben kellett benyújtaniuk pályamunkáikat arról, hogyan támogathatja a marketing az infokommunikációs technológiákra épülő városfejlesztést, konkrét projekteket, az imázs- és márkaépítést, az okos várossá válást.

Nóti Attila városfejlesztési referens nyáron mutatta a felújításra váró területeket a fűzfői Föveny strandon Archív fotó: Pesthy Márton

A győztes pályamunkát a háromfős, Urbs nevű csapat – Bolla Regina, Erdei Annamária és Szabó Emese -, a Budapesti Corvinus Egyetemen marketing mesterszakos hallgatói készítették el. Pályázatukban a Föveny fürdő okos stranddá alakítását dolgozták ki. A pályamunka írói megújuló gasztronómiai kínálatot, vízi játszóteret, spa- szolgáltatást, napelemekkel és mobiltöltőkkel felszerelt nap-ágyakat, VIP-stéget is álmodtak a strandra, ahol a koncepció szerint kizárólag okos órával lehetne fizetni.

A versenyen 61 csapat vett részt 17 hazai és három határon túli egyetemről, a pályázók 36 városra dolgoztak ki koncepciót. A győztes pályamunka összeállításában közreműködött Marton Béla fűzfői polgármester, Béres Istvánné, a Városvédő és Fürdőegyesület elnöke, Vági Gyula strandgondnok és Nóti Attila városfejlesztési referens.

A verseny dobogós helyen végzett csapatai pénzjutalomban részesültek, Balatonfűzfő pedig egy rugózó játszótéri játékot nyert, amelyet a Tobruki strandon helyeznek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában