felvételi 2018

2018.01.21. 08:00

Előzetes ponthatárokat húznak a népszerű képzéseknél

Negyvenegy szakon a 2018-as felvételin is előzetes ponthatárokat húztak, több szakra jeles érettségi, nyelvvizsga vagy emelt szintű érettségi nélkül esély sincs bekerülni.

Balla Emőke

A Pannon Egyetem nyílt napján a diákok a szakokat bemutató standoknál tájékozódhatnak Fotó: archív / Pesthy Márton

A legtöbb népszerű képzésen idén is előzetes ponthatárokat húznak. Gazdálkodási és menedzsment, nemzetközi tanulmányok, kommunikáció és médiatudomány, általános orvosi – többek között ilyen szakokon állapítottak meg 2018-ra előzetes ponthatárokat.

A Pannon Egyetem nyílt napján a diákok a szakokat bemutató standoknál tájékozódhatnak Fotó: archív / Pesthy Márton

A legtöbb pontot azoknak kell gyűjteniük, akik a nemzetközi tanulmányok alapszakot kezdenék el állami ösztöndíjas formában, ott 465 az előzetes ponthatár. A jogászképzéshez legalább 460 pontra lesz szükség, a gazdaság- és pénzügy-matematikai elemzés és a nemzetközi gazdálkodás szakon 440 a ponthatár. Ezeken a képzéseken csak azok szerezhetnek állami ösztöndíjas helyet, akik elérik ezt a ponthatárt – függetlenül attól, melyik felsőoktatási intézmény ilyen képzésére jelentkeznek. Az elmúlt években többször volt példa arra, hogy az előzetes ponthatárokon változtattak, a legtöbbször a jelentkezők száma és teljesítménye miatt pár ponttal emelkedett a limit.

A felsőoktatási felvételire idén is csak elektronikusan lehet jelentkezni, a határidő február 15. A 2018-as felvételi ponthatárait várhatóan július 25-én hozzák nyilvánosságra – vagyis ekkor derül majd ki, felvették-e a jelentkezőket valamelyik megjelölt képzésre.

A Pannon Egyetem januárban nyílt napot tart veszprémi, keszthelyi és nagykanizsai kampuszán, hogy minél részletesebb tájékoztatást nyújtson az egyetem által kínált továbbtanulási lehetőségekről, ösztöndíjakról és a felvételi eljárásról. A veszprémi nyílt nap január 24-én, szerdán lesz. Az érdeklődő diákok körsétán megtekinthetik a kollégiumokat, a laboratóriumokat, de tanrend szerinti órákon is részt vehetnek, a szakokat bemutató standoknál tájékozódhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában