Városszépítő és -védő Egyesület

2018.01.05. 10:30

Értékeink védelmében – Évzáró rendezvényt tartottak Várpalotán

Értékeink védelmében címmel tartotta meg a napokban tavalyi utolsó hivatalos programját a várpalotai Városszépítő és -védő Egyesület.

Szabó Péter Dániel

Petrovics László és Katona Csaba alpolgármester a Thury-várban tartott rendezvényen Fotó: Szabó Péter Dániel

A Thury-várban tartott rendezvényen a helyi értékőrzésben jelentős szerepet vállaló előadóktól értesülhettek az érdeklődők arról a közös munkáról, melyet a városvezetés és a civil szervezetek végeznek ezen a területen.

Katona Csaba alpolgármester a helyi identitás erősítéséről és az abból adódó lehetőségekről tartott előadást, melyben kiemelte: ahogy az egyén megfelelően működő öntudata fontos, úgy a társadalom identitásának is egészségesnek kell lennie. – Településünk közösségének identitástudatát néhány évtized alatt három krízis is sújtotta, amely károsan hatott arra – hangsúlyozta a városvezető.

Petrovics László és Katona Csaba alpolgármester a Thury-várban tartott rendezvényen Fotó: Szabó Péter Dániel

- A helyes értékrend kialakításában és a társadalmi felelősségvállalás erősítésében a Városszépítő és -védő Egyesülethez hasonló civil szervezeteknek óriási szerepük van – emelte ki az eseményen Galambos Szilvia. A Települési Értéktárbizottság elnöke – aki előadásában a bizottság eredményeiről és terveiről is beszámolt a hallgatóságnak – úgy fogalmazott, a szűkebb és tágabb környezet értékeinek felkutatásában, illetve azok megőrzésében a civil szervezetek mellett a városlakók is segíthetnek.

Az eseményen Budai László könyvtárvezető a Krúdy Gyula Városi Könyvtár és a Városszépítő és -védő Egyesület között fennálló együttműködés fontosságáról, lehetőségeiről és tapasztalatairól osztotta meg gondolatait a megjelentekkel, majd Petrovics László ismerte el a kölcsönös érdeken alapuló együttműködés eredményeit. A Városszépítő és -védő Egyesület elnöke hangsúlyozta, a városvédők tevékenységükkel már nemcsak helyi, hanem regionális és országos, illetve bizonyos területeken nemzetközi szinten is rangot vívtak ki maguknak, s ezzel együtt Várpalotának is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában