A jobb, boldogabb jövőért

2018.01.02. 14:00

Megtisztították a pápai utcákat az ártó szellemektől

Egy régi magyar hagyományt felelevenítve immár nyolcadik alkalommal tartottak szilveszteri ostormenetet a helyi Hét Csillag Kulturális és Sport Egyesület szervezésében a belvárosban.

Polgár Tibor

A szilveszteri ostormenetet mintegy huszonöten mutatták be Fotó: Haraszti Gábor

Pintér Péter, az egyesület elnöke kifejtette: a karikás ostor fontos jelképe a magyar kultúrának, régebben pedig a jeles napok alkalmával hagyománynak számított az ostorral való csattogtatás, virtuskodás, tiszteletadás. Ez az utcák és a terek spirituális megtisztítását szolgálta, elűzve minden rossz és ártó gondolatot, egyúttal lehetőséget adva a jobb, boldogabb jövőnek. Az ilyen alkalmak közé tartozott szilveszter napja is, amikor a fiatalok ostorral hangosan pattogtatva vonultak végig az utcákon, biztosítva az egyensúly helyreállítását a föld és az ég között – hangsúlyozta Pintér Péter.

A szilveszteri ostormenetet mintegy huszonöten mutatták be Fotó: Haraszti Gábor

Az egyesület vezetője hozzátette, az ostormenet céljai közé nemcsak a rossz szellemek elűzése, megzabolázása tartozott, hanem a lélek tisztulása, emelkedése is. A pápai óévbúcsúztató, újesztendő-köszöntő mulatság a Hét Csillag ostormenete után – a korábbi évekhez hasonlóan – ezúttal is szilveszteri futással folytatódott, este pedig utcabulival zárult a Fő téren. Utóbbi során a Pápai Musical Stúdió ismert hazai slágereket énekelt a népes közönségnek, majd a budapesti Lángoló Leguánok Tűzzsonglőr Társulat tüzes produkciója következett. Szűk egy órával éjfél előtt az ugyancsak a fővárosból érkezett Filtol Rock and Roll Band állt színpadra, és a himnuszt, valamint a látványos tűzijátékot követően zenéltek még jó háromnegyed órát a jelenlévő több száz szilveszterező nagy örömére. Az újévi Fő téri partit DJ Béci utcabulija zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában