Nagy család veszi körül

2018.01.15. 20:19

Századik születésnapján köszöntötték Ida nénit Adásztevelen

Népes rokonsággal büszkélkedhet az adászteveli Balassa Sándorné, Ida néni, aki immár az 101. életévébe lépett. Századik születésnapja alkalmából szerető családja és szülőfaluja is felköszöntötte.

Polgár Tibor

Fodor Béla köszönti a százéves Ida nénit, akit a mellette ülő lánya, Rózsi gondoz

Az 1918. január 14-én Adásztevelen született, sokat látott asszony tartalmas élete során tíz utóddal örvendeztette meg néhai férjét, Balassa Sándort. Ida néninek több hozzátartozójánál is hosszabb földi lét adatott meg, gyermekei között voltak, akiket tragikusan fiatalon veszített el. A százéves ünnepelt egyik lányánál, Farkas Istvánnénál él, Rózsi gondozza a napjait többnyire ágyban fekve töltő édesanyját.

Fodor Béla köszönti a százéves Ida nénit, akit a mellette ülő lánya, Rózsi gondoz

– Tavaly év végén édesanyám többször is elmondta, a karácsonyt még szeretné megélni drága családja körében, utána elköszön tőlünk – mesélte a Naplónak elérzékenyülve Farkas Istvánné. Szerencsére beteljesült Ida néni kívánsága, sőt, a századik születésnapját is megünnepelhette, aminek alkalmából a családja, valamint a faluja egyaránt felköszöntötte. Fodor Béla, Adásztevel polgármestere Somogyi Lászlóné alpolgármester és Kelemen László jegyző társaságában látogatta meg Balassa Sándornét, akinek átadták Orbán Viktor miniszterelnök gratuláló oklevelét, továbbá az ünnepelt kapott egy cserepes orchideát és egy falucímeres emléktárgyat.

– Már meg sem tudom mondani, hány éves vagyok – sóhajtott Ida néni a település elöljáróinak látogatásakor, amivel mosolyt csalt a jelenlévők arcára. Farkas Istvánnétól megtudtuk, édesanyjának nehéz élete volt, tíz gyermeke közül többet is elveszített. Adásztevelen élte le egész életét, a gyereknevelés, a háztartás vezetése töltötte ki a mindennapjait. Ha ideje engedte, szívesen kertészkedett. Balassa Sándorné férje bányában dolgozott, ő már több mint három évtizede távozott az élők sorából. Ida néni 13 unokával és húsznál is több dédunokával büszkélkedhet, miközben már született egy ükunokája is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában