közel egymillió forintot költöttek

2018.01.28. 16:41

Vigyáznak a lakosságra – Körzeti megbízotti iroda nyílt Pápán

Körzeti megbízotti iroda nyílt az egykori Kilián György-lakótelepen, a Szabó Ervin utcán, ami többek között a közrend fenntartásáért felelős szervek könnyebb elérhetőségét szolgálja.

Polgár Tibor

Fotó: Polgár Tibor

Az irodahelyiség felavatásán Kovács Zoltán országgyűlési képviselő emlékeztetett, ebben a városrészben több ezren élnek, és tíz évvel ezelőtt – az ő kezdeményezésére – már működött itt egy iroda rendőrök és polgárőrök számára, a lakosság szubjektív biztonságérzetének növelése céljából. A kormánypárti politikus hangsúlyozta, az elmúlt időszakban jelentősen csökkent a bűncselekmények száma a Pápai Rendőrkapitányság illetékességi területén, javultak a bűnügyi mutatók, azonban a látható rendőri jelenlétre mindig szükség van. Áldozó Tamás polgármester kiemelte, számos előnnyel, eredménnyel jár, ha a rendőrök közvetlen kapcsolatba tudnak kerülni a városrész lakosságával, és minél nagyobb bizalom alakul ki a két fél között. A városvezető mosolyogva úgy fogalmazott, új programot indítottak Pápán, aminek keretében felújítanak az adott városrészben egy-egy orvosi rendelőt és körzeti megbízotti irodát, mint a hajdani Kilián-lakótelep esetében. Áldozó Tamás hozzátette, szeretnék a rendőrséggel közösen folytatni a kezdeményezést, és az önkormányzat kész arra, hogy a saját lehetőségeivel támogassa ezt az együttműködést.

Fotó: Polgár Tibor

Tarcsa Csaba rendőr dandártábornok, Veszprém megye rendőrfőkapitánya elmondta, közel egymillió forintot költöttek az igencsak leromlott állapotú irodahelyiség felújítására és technikai felszerelésére, előbbi a pápai önkormányzatnak köszönhető, míg utóbbit a rendőrség biztosította. – Fontos számunkra az ügyintézés elektronikus kiszolgálása, mostantól ebben az irodában ugyanazt a munkát tudjuk elvégezni, mint a rendőrkapitányságon. Ehhez szükség volt az informatikai rendszer fejlesztésére – mutatott rá Tarcsa Csaba, aki arra bíztatta az állampolgárokat, hogy bátran keressék fel a körzeti megbízottat (kmb) a problémáikkal.

Fotó: Polgár Tibor

Szappan Csaba rendőr alezredestől, a Pápai Rendőrkapitányság vezetőjétől megtudtuk, a körzeti megbízott a kapitányságon megkapja az eligazítást, felveszi a szolgálati eszközeit, és rendőrségi gépkocsival az irodához vonul, ahol el tudja végezni az adminisztrációs feladatait, de többségében a közterületen lát el szolgálatot. Egyebek mellett reagál az állampolgári kérésekre, tájékozódik a közbiztonsággal kapcsolatos problémákról és ennek megfelelően alakítja a következő szolgálatokat. Szappan Csaba elárulta, Pápán öt körzeti megbízott van, az egykori Kilián-lakótelepen egy kmb-körzet működik. A körzeti megbízotthoz mindig csatlakozik más kolléga is, hiszen rendszerint járőrpárok teljesítenek szolgálatot. Rajtuk kívül a járőrszolgálat munkatársai, valamint a közlekedésrendészeti alosztály rendőrei szintén jelen vannak a város ezen részén is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában