Szebb városközpont

2018.02.28. 08:00

Indul a csapadékvíz elvezetése, több parkoló lesz Sümegen

Elindították a felszíni csapadékvíz-elvezetésre irányuló projektet, amelynek eredményeképpen elkészülhet a városközpont két utcájában a vízelvezetés.

Tóth B. Zsuzsa

Szencz Lajos, Végh László és Fenyvesi Zoltán a projekt indítóünnepségen Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Fenyvesi Zoltán, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke úgy fogalmazott, hogy Sümeg szépen teljesített a települési operatív programok tekintetében.

- Így több fejlesztésen túl vagyunk már és több avatás előtt állunk – mondta Fenyvesi Zoltán és gratulált a városvezetésnek. Szólt továbbá arról, hogy a fejlesztés nem csupán az itt élőket szolgálja, hanem érinti a turizmust is.

Végh László polgármester elmondta, hogy a kivitelező nemsokára elkezdi a munkát, a felszíni csapadékvíz-elvezetésre nyert több mint 78 millió forintból az Árpád és a Petőfi utcában készül el a kivitelezés. A már megkezdett munka halad tovább a város magasabb területei felé.

Szencz Lajos, Végh László és Fenyvesi Zoltán a projekt indítóünnepségen Fotó: Tóth B. Zsuzsa

- Úgy érzem, az elmúlt két-három év munkája és a jó együttműködés szép eredményeket hozott a városnak. Ebben az évben, a következő néhány hétben, hónapban még sok eseményen állhatunk itt, sőt, szalagátvágásokkal is ünnepelhetünk – mondta a polgármester és megköszönte a megyei vezetés hozzállását, hogy figyelembe vették, hogy a viszonylag elmaradottabb térségeket kell elsősorban támogatni. A kivitelező cég képviseletében Szencz Lajos ügyvezető vallotta, hogy örömére szolgál, hogy Sümegen ismételten bizalmat kapott a kivitelező cég, a munkájukkal igyekeznek ezt a bizalmat később is megszolgálni.

- A csapadékvíz-elvezetés projektjét folytatni kell, hogy teljes és használható legyen – hangsúlyozta.

Mint arról lapunkban már írtunk, a projektben az árkok lefedése és parkolóhelyek kialakítása is szerepel. A beruházás összekapcsolódik a belvárosi körforgalom kiépítését célzó tervekkel. Utóbbiak ugyancsak pályázati támogatást nyertek, így a két kivitelezést összehangolják. Utóbbi esetében azonban az egyes közművek kiváltása, valamint az engedélyek beszerzése hosszú időt vesz igénybe, emiatt az eredeti tervekkel szemben nem biztos, hogy szeptember végére elkészül a körforgalom kiépítése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában