Anya- és Gyermekvédelmi Tanácsadó

2018.02.13. 07:30

Megszépült a padragkúti orvosi rendelő épülete

A közelmúltban 21,5 millió forint európai uniós támogatásból az Iparos utcában megújult az orvosi rendelő, ami egyben az Anya- és Gyermekvédelmi Tanácsadó is. A városvezetés ünnepélyes keretek között átadta az épületet.

Borsos Renáta

A rendelő átadásán Kovácsné Győri Zsuzsanna, a Városi Intézmények Működtető Szervezetének vezetője Fotó: Györkös József

A város központjától hét-nyolc kilométerre lévő peremkerületen a beruházás fél év alatt készült el. A felújításnak köszönhetően így a gyermekorvosi és védőnői rende-lő és eszközszintjének fejlesztése nagymértékben javítja a városrész és Öcs település kiskorú lakossága egészség-ügyi ellátásának feltételeit.

A rendelő átadásán Kovácsné Győri Zsuzsanna, a Városi Intézmények Működtető Szervezetének vezetője Fotó: Györkös József

Az átalakítás során elkészült egy új előlépcső, a mozgássérültek közlekedését biztosító rámpa. Az épületben kialakítottak egy akadálymentesített mellékhelyiséget, ahol helyet kapott pelenkázó is. A felújítási munkálatok kiterjedtek a belső burkolatokra, a nyílás-zárókra, valamint az aljzatra, vakolatra. A rendelő homlokzata is megújult, a padlástér megfelelő hőszigetelést kapott. A fűtési rendszer meleg vizes, radiátoros lett, új, zárt égésterű kondenzációs kazánnal, új kéménnyel, a költséghatékonyság érdekében 2,5 kilowatt teljesítményű napelemes kiserőművet helyeztek a tetőre. Az épületen belül megújult az elektromos és gépészeti hálózat, továbbá új eszközöket vásároltak a jobb védőnői ellátáshoz. A fejlesztések eredményeinek köszönhetően az egészségügyi alapellátás keretén belül a védőnő és a házi gyermekorvos el tudja végezni az alapvető szűrővizsgálatokat és egészség-ügyi állapotfelméréseket, ki-emelt szerepet adva a prevenciónak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában