Náluk nincs olyan, hogy nem

2018.02.15. 19:50

Molnár Roland elismerő oklevelet kapott a veszprémi közgyűlésen

A városvezető szerint a civil szervezetek küldetése az, hogy a hasonló gondolkodású embereket egységgé kovácsolja.

Juhász-Léhi István

A Himnusz eléneklése után dr. Márfi Gyula, Veszprémi érsek áldotta meg a rendezvényt, majd Porga Gyulának, Veszprém polgármesterének ünnepi gondolatai következtek. Azzal az örömteli hírrel kezdte, hogy Veszprém városa továbbjutott az első rostán az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címért vívott versenyben. Kiemelte: a pályázatban a fő hangsúly az együttműködésen volt, hiszen nem Veszprémről, hanem a térségről is szól. De nem csak a térségben, hanem a városban is arra törekszik a önkormányzat, hogy a helyi civil közösségekkel is szoros kapcsolata legyen, hiszen a család után a civil szervezetek a legfontosabb egységek. Úgy vélte: a civil szervezetek küldetése az, hogy hasonló gondolkodású embereket egységgé kovácsolja. De vannak, olyan civil szervezetek is, akik azért jöttek létre, mert előfordulhat, hogy vannak „hiányok”, amelyet tudnak pótolni és a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület ilyen – fogalmazott a városatya a Kossuth-teremben rendezett ünnepségen.

- Köszönöm az egyesület létrejöttét, azt, hogy itt vannak közöttünk. Kell egy örökmozgó elnök, aki életben tartja, összefogja és képviseli mindezt és az agyunkra megy, de jó szándékból, jó értelemben. Köszönöm a támogatóknak, hogy segítik Rolandot és kívánom, hogy legyen okunk a jövőben is ünnepelni -  mondta Porga Gyula, majd elismerő oklevelet adott át a város nevében Molnár Rolandnak.

- Nehezen hiszem el, hogy eltelt tíz év... – kezdte a meghatódott elnök, Molnár Roland, aki sok más mellett beszélt a kezdetekről, az egyesült alapításáról, és bemutatta az alapító tagokat is, majd a köszönet szavai következtek képviselők, vállalkozók felé. Vázolta a hagyományos ünnepségeiket és az idei programokat is érintette a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület elnöke.

- Nálunk nincsen az, hogy nem! – hangsúlyozta mottójukat. Kiderült: a jövő héten döntenek a hozzájuk beadott kérelmekről.

A közgyűlést követően ünnepi műsor következett, majd jutalomátadás és fogadás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában