kihívás

2018.02.05. 07:30

Szellemi verseny Pápán: keresztrejtvényt és sudokut fejtettek

A sudoku és a skandináv keresztrejtvények kedvelői mérték össze ügyességüket a Huszár Közösségi Házban, ahonnan a legjobbak jutalommal távoztak.

Polgár Bettina

Pipó Fanni (jobbra) már két sudoku-világbajnokságon is szerepelt Fotó: Polgár Bettina

A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ (JMSZK) minden évben csatlakozik a Magyar Népművelők Egyesülete által szervezett Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű közművelődési eseménysorozathoz – tájékoztatott Illés Viktória, a JMSZK munkatársa. Mint mondta, a sudoku és skandináv keresztrejtvényfejtő versenyt is ezen rendezvénysorozat keretében valósították meg, immár negyedik alkalommal. Ez a program évről évre nagyobb népszerűségnek örvend.

– A sudokuversenyre 21 fő jelentkezett, a skandináv keresztrejtvényfejtő versenyen pedig 9-en indultak. Mindkét esetben két körben bonyolítottuk le a versenyt, és figyelembe vettük az időt, illetve a hibapontokat – magyarázta Illés Viktória. Megtudtuk, a feladatokat a Rejtvényfejtők Országos Egyesülete közreműködésével állították össze, és kifejezetten erre a versenyre készültek mind a sudoku, mind pedig a skandináv rejtvényfeladatok.

Pipó Fanni (jobbra) már két sudoku-világbajnokságon is szerepelt Fotó: Polgár Bettina

– Mind a két kategóriában az első három helyezettet díjaztuk. Az első helyezettek egy könyvesboltba kaptak vásárlási utalványt, a második és harmadik helyezettek pedig rejtvénykönyvcsomagot kapnak – tette hozzá a JMSZK munkatársa.

A sudokuversenyben első helyezést ért el Pipó Fanni, ifj. Horváth András végzett a második helyen, Áldozó Tamás pedig harmadik lett. A skandináv keresztrejtvényfejtő versenyt Szabadkai Istvánné nyerte, id. Horváth András lett a második, Varga József pedig a harmadik helyet érdemelte ki.

A sudokuverseny győztese, a 14 éves Pipó Fanni elmondta, gyermekkora óta szereti a rejtvényeket, mert mindig késztetést érez, hogy megoldja azokat. – Már kijutottam két sudoku-világbajnokságra is. Tavaly Indiában, tavaly- előtt pedig Szlovákiban rendezték a megmérettetést – árulta el Pipó Fanni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában