geocaching

2018.03.31. 08:00

Családi kalandtúra Balatonfűzfőn

A település különleges helyszíneire kalauzolta el a résztvevőket egy geocaching túra pénteken.

Marton Attila

A játék kiindulási pontja a Béke téri feldíszített tojásfa volt: ide országon belülről és a határon túlról is sokan vittek már különleges tojásokat, amelyekre felírják a nevüket és a települést, ahonnan érkeztek. A kalandtúra résztvevői a regisztráció után újabb tojásokkal ékesítették a fát. Szanyi Szilvia, a Balatonfűzfő-Litér Turisztikai Egyesület elnöke elmondta, húsvéti tojástúrát már korábban is szerveztek, geocaching túrát azonban most először.

Fotó: Töltési Erzsébet

A rendezvény kezdetén sokan érkeztek a tojásfához: főként családok kisebb és nagyobb gyermekekkel, többen pedig négylábú kedvencükkel rótták a kilométereket. A résztvevők a regisztráció után kapták meg az első GPS-koordinátát, majd a következő helyszíneken mindig egy újabbat. A játékban összesen hét különleges helyre, például az állatsimogatóba, a kecskeköröm öbölbe vagy a romtemplomhoz juthattak el a résztvevők.

Az egyesület az Országos Geocaching Egyesülettel együttműködve szervezte a túrát. A résztvevők a regisztrációkor kuponokat kaptak, amelyekkel kedvezményeket vehettek igénybe például helyi étteremben, fagyizóban, vagy látogathattak el a balatonfűzfői kalandparkba, szabadulószobákba és bobpályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában