közérdekű információk az utasoknak

2018.03.29. 07:19

Szombattól a tapolcai helyi járatos buszközlekedést nem az ÉNYKK látja el

2018. március 31. (szombat) üzemzárást követően Tapolca város helyi járati személyszállítási feladatait nem az ÉNYKK Zrt. látja el.

veol.hu

Ugyanezen időponttól a korábban tapolcai helyi közlekedésre is igénybe vett, 7371/201 járatszámú regionális járaton fentiek szerint csak helyközi menet- és bérletjeggyel lehet utazni – írta közleményében az ÉNYKK Zrt.

A helyijáratú autóbusz közlekedés az országban sehol nem nyereséges tevékenység. A veszteség nagyságát befolyásolhatja, hogy a feladat elvégzése saját, vagy idegen vállalkozással történik.

Az önkormányzat döntésének megfelelően ez év április 1-től a Tapolcai Városgazdálkodási Kft végzi ezt a tevékenységet.

Előzetes számításaik szerint a várható veszteségpótlási igényünk 2018 évre 26 millió forint lesz, mely összeg az autóbuszok vásárlására összesen fordított 18 ezer Euróval együtt sem éri el a korábbi szolgáltató támogatási igényét.

A számítások során figyelembe vették a tervezhető költségeket (üzemanyag, karbantartás, biztosítás, bér, stb), a korábbi szolgáltatók által készített beszámolók alapján a várható bevételeket.

A feladatot 3 db Németországban vásárolt Mercedes Benz Citaro típusú, alacsonypadlós városi autóbusszal végezzük. A járművek nagyon jó műszaki állapotban vannak, így várhatóan jelentősebb felújítási munkákat a közeljövőben nem kell rajtuk végezni. Öt gyakorlattal rendelkező gépjármű vezetőt vettünk fel.

A lakosság számára fontos információk:

  • a jegyek és bérletek díja nem változik
  • az ÉNYKK által március hónapra kiadott bérleteket április 10. 24:00 óráig fogadjuk el, ezt követően az általunk kiadott bérlet minden hónap 5-én 24:00 óráig lesz érvényes
  • az ÉNYKK által korábban eladott és fel nem használt menetjegyeket társaságunk érvényes menetjegyként elfogadja
  • április 1-től menetjegyet kizárólag az autóbusz vezetőjétől lehet vásárolni
  • az áprilisi bérletek április 1-et követően a Társaság Arany j. u. 1. sz alatti Információs irodájában, a Dobó lakótelepi és a Diszeli kispostán vásárolhatók
  • a teljes árú, és a nyugdíjas bérletekhez Társaságunk az Arany J. u. 1. sz alatti Információs irodában fényképes bérletigazolványt készít. Ehhez szükséges egy igazolványkép. A havonta vásárolandó bérletszelvények csak ezzel az igazolvánnyal együtt érvényesek
  • a menetrend április 1-től nem változik.
  •  

    Kiemelt képünk illusztráció

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában