tehetségek

2018.03.10. 20:54

Veszprém a Ki mit tud-ra költözött

Ötven produkciót láthatott a zsűri a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület Ki mit tudján: a rendezvénynek helyet adó Táncsics Mihály Szakgimnázium terme szűkösnek is bizonyult.

Juhász-Léhi István

A Simonyi Pacsirták ének-kamara kategóriában mutatták meg tudásukat Fotók: JLI

- Reméljük, hogy sok jó produkciót láthatunk, hallhatunk majd! – bizakodott Rostetterné Nagy Rita, a zsűri elnöke, a Veszprémi Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI intézményegység vezetője. – Ez az első próbálkozása a Molnár Roland vezette egyesületnek, hogy Ki mit tudott szervezzen. Az általános iskolától az egyetemig lett meghirdetve verseny, összesen 50 produkció áll színpadra, és a Kilián László író, újságíró, a Művészetek Háza igazgató-helyettese, Turós-Máté Kinga táncművész pedagógus, Oravecz Edit, a Pannon Várszínház színművésze, Gulkai László, a Jendrassik középiskola igazgatója, Nyári László zenész, és Molnár Roland, a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület elnöke alkotta zsűri elé.

Hornisch-Farkasréti Róza Erzsébet citera-ének kategóriában lépett a közönség elé

Ovádi Péter, az esemény fővédnöke, önkormányzati képviselő azt hangsúlyozta, hogy Veszprém iskolaváros.

- Sok olyan intézményünk van, amelyekre büszkék lehetünk – nyilatkozta Ovádi Péter. – Ráadásul rengeteg olyan díjjal rendelkeznek a veszprémi intézmények, melyekre joggal lehet büszke a város közössége. Azért is örülök egy-egy ilyen eseménynek, mert a rejtett tehetségek ilyenkor felszínre kerülhetnek. Örömteli az is, hogy ezt a Ki mit tud-ot egy nagyon aktív civil egyesület, a Hátrányos helyzetű fiatalokért szervezte. Ők tényleg mindig tenni akarnak a veszprémiekért, a közösségért.

Másodikként szólították Hornisch-Farkasréti Róza Erzsébet, aki citera-ének kategóriában mutatkozott be. Előtte beszéltünk a Padányi 3. osztályosával.

A Simonyi Pacsirták ének-kamara kategóriában mutatták meg tudásukat
Fotók: JLI

- Citera előadással készültem, három éve játszom ezen a hangszeren – árulta el. – Picit izgulok de nem a díjért jöttem, hanem azért, hogy szokjam a közönséget, és legyen bátorságom, mert szerintem fontos szerepet fog játszani a zene az életemben.

Molnár Roland, a Ki mit tud megálmodója, főszervezője mindenkinek megköszönte a szervezésben nyújtott segítséget és megígérte, hogy hagyományt csinálnak a kulturális tehetségkutatóból.

Eredmények

Általános Iskola

Zene: Máté András Mózes (Bárczy iskola)

Vers-próza, alsós: Heindl Boglárka (Cholnoky iskola)

Vers-próza, felsős: Burger Dóra (Rózsa úti iskola)

Tánc: Táncoslábú madarak (Báthory iskola)

Középiskola

Vers-próza: Mészáros Marcell (Táncsics Szakgimnázium)

Ének: Lendvai Elizabet Evelin (Séf Szakgimnázium)

Hangszer: Vásárhelyi Borbála (Padányi Katolikus Iskola)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában