fejlesztés

2018.04.02. 10:00

Idén nyárra teljesen megújul az Ősit Várpalotával összekötő útszakasz

Tovább folytatódik az Ősit Várpalotával összekötő, igen rossz állapotban lévő út felújítása. Teljes hosszában új burkolatot kap a szakasz, a tervek szerint júliusra készül el a 420 millió forintos beruházás.

Szabó Péter Dániel

Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere, Kontrát Károly országgyűlési képviselőjelölt és Fekete János, a Magyar Közút megyei igazgatója a helyszíni bejáráson Fotó: Szabó Péter Dániel

A részletekről sajtótájékoztatón számolt be Kontrát Károly országgyűlési képviselőjelölt és Fekete János, az építtető Magyar Közút megyei igazgatója. Elhangzott, az első szakasz – amelynek keretében Ősi határában, illetve a településen, egészen a Kossuth Lajos utca végéig kapott új, kétrétegű aszfaltburkolatot az út – már tavaly elkészült, míg a második szakasz munkálatait a napokban tudták elkezdeni a szakemberek. Júliusig két ütemben újul meg a 4,3 kilométer hosszú út, a beruházás mintegy 420 millió forintba került, ismertette a helyszínen Fekete János. A megyei igazgató hozzátette, az ősi út középső szakaszának burkolatához felhasználják a Várpalotát elkerülő út építése során felmart aszfaltot is.

Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere, Kontrát Károly országgyűlési képviselőjelölt és Fekete János, a Magyar Közút megyei igazgatója a helyszíni bejáráson Fotó: Szabó Péter Dániel

Kontrát Károly kiemelte, régi álma volt az Ősiben és a környéken élőknek a rossz állapotú bekötő út felújítása, ami most megvalósul. – A várpalotaiak jó úton járnak, a nyári átadást követően az ősiek is így tehetnek majd – utalt a 8-as főút nemrég átadott palotai elkerülő szakaszára Kontrát Károly. Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere is méltatta a beruházást, egyben bejelentette, augusztusban az ősi út becsatlakozásánál megkezdődik a körforgalom ötödik ágának építése. Az új szakasszal, vagyis a Bányabekötő út felújításával együtt közvetlenül elérhetővé válnak az üzletközpontok. Emellett Palotán még az idén felújítják a Szent István és a Szent Imre utcákat is.

– Egy település jövője, élhetősége és fejlesztése szempontjából fontos az infrastruktúra állapota. A Várpalotát elkerülő úttal együtt a megyeszékhelyek elérése is gyorsabbá és biztonságosabbá vált – fogalmazott a helyszínen Kotzó László, Ősi polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában