a legdrágábbat adta értünk

2018.04.02. 18:50

Jézus kereszthaláláról is megemlékeztek a nagypénteki istentiszteleten Pápán

A Pápai Evangélikus Egyházközség nagypénteki istentiszteletet tartott templomában, amelyen Jézus Krisztus golgotai kereszthaláláról is megemlékeztek.

Laskovics Márió

Polgárdi Sándor esperes (középen), valamint a passiót felolvasó kórus- és asszonyköri tagok Forrás: Pápai Evangélikus Egyházközség

A kórus és az asszonykör tagjai passiót olvastak fel.

Polgárdi Sándor esperes (középen), valamint a passiót felolvasó kórus- és asszonyköri tagok Forrás: Pápai Evangélikus Egyházközség

Polgárdi Sándor esperes igehirdetésében hangsúlyozta, hogy utak mentén, templomok csúcsán, akár hegytetőn vagy ékes díszként a nyakláncon kereszteket láthatunk. Jézus eljött erre a Földre, hogy érettünk a legdrágábbat adja oda, az életét. Engedelmes volt egészen a kereszthalálig. Az egyház, valamint a ma élő keresztyének is vallhatják, hogy egyedül Jézus Krisztusban van üdvösségünk. A kereszt jel, megváltásunk és reménységünk egyetlen szimbóluma.

A gyülekezet 188. énekében szépen hangzott: „Krisztus ártatlan bárány, ki miértünk megholtál, a keresztfa oltárán nagy engedelmes voltál. Viselvén bűneinket, megváltottál minket.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában