A média került a középpontba az ünnepen

2018.04.30. 11:30

Sziporkáztak ötleteikkel a diákok a Kisfaludy-napok versenyein

A Kisfaludy Sándor Gimnázium színes programokkal köszöntötte a névadó hagyományos ünnepét.

Tóth B. Zsuzsa

A gimnáziumi osztályok televíziós sorozatszereplők bőrébe bújtak a Kisfaludy-napokon Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A diákok találkoztak Ramasz László aranysarkantyús táncossa

A megnyitón Szeidlné Lakos Éva igazgató köszöntötte a diákokat, majd megkoszorúzták a névadó szobrát, és irodalmi, táncos összeállítással emlékeztek Kisfaludy Sándorra. Végh László polgármester egykori diákként ugyancsak üdvözölte a hagyomány több évtizedes ápolását. A diákok találkoztak Ramasz László aranysarkantyús táncossal, majd a solymászati bemutatón kiderült minden a hunok öltözetéről, fegyverzetéről. A sportversenyek megmozgatták a tanulók nagy részét. A megmérettetések között nemcsak kosárlabda, foci, pingpong, hanem darts- és csocsóbajnokság is szerepelt, de nem maradhatott el a tanulmányi vetélkedő sem. Az informatikai versenyen a Ramassetter iskolából is volt nevező csapat. A free- style-bemutató óriási sikert aratott, az akrobatikus elemekkel fűszerezett, látványos, a fizikai törvényeinek ellentmondó, gravitációt legyőző kosárlabdázást a diákok is kipróbálták, nem kis sikerrel.

Aztán találkozhattak Scherer Péter színművésszel, akit az egyik diák, Lugosi Csenge kérdezett az életéről, mesterségéről. A vendégről hamar kiderült, hogy valójában milyen közvetlen, gyorsan megtalálta a közös hangot a diákokkal. Sőt, a fiatalok szeretnének még vele találkozni más alkalmakkor is. A programokat jelmezes felvonulás és vidám vetélkedő követte, a szervezésben ezúttal is a 10. C osztály jeleskedett. Osztályfőnökükkel, Pintér Zoltánnal együtt szemmel láthatóan jelentős energiát fektettek az előkészületekbe. Kreativitásukat bizonyította többek közt a személyre szólóan készíttetett egyenpóló. Ahogy minden évben, idén szintén adott téma köré csoportosultak a feladatok. Korábban volt már rá példa, hogy különböző európai országok lakóit, illetve zenei stílusokat kellett megszemélyesíteniük a diákoknak. Idén a média és a tévésorozatok témakörből választva különféle televíziós sorozatokat figurázhattak ki.

A gimnáziumi osztályok televíziós sorozatszereplők bőrébe bújtak a Kisfaludy-napokon Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A diákok mellett a tanárok csoportja ugyancsak részt vett a versenyben. Televíziós szappanoperák, valóság- show-k, rajzfilmek szereplői elevenedtek meg nem kis derültséget okozva a diáktársak, tanárok körében. Már a bemutató filmek is nagy tetszést arattak, igaz, erre rá kellett játszaniuk az osztályoknak, hogy minél több tetszésnyilvánítást bezsebeljenek. Aztán a felvonulást követően összeállított műsorukat mutatták be, kifigurázva a sorozatokat.

Pohárhernyót építettek, a város üzleteit járták énekelve

A játékos vetélkedőn a tanárokat is fel kellett ismerniük egy-egy film részletében, de a szerepükhöz kapcsolódó kvízkérdésekre ugyancsak helyes választ kellett adniuk. Sőt, papírgalacsin-dekázásban sem ártott jónak lenni. Pohárhernyót építettek, a város üzleteit járták énekelve, keksz- és csokievő verseny, harisnyahalászat várt rájuk.

A Kisfaludy-napokat végül a hagyományos bál zárta a Chili zenekarral. A bálon Pintér Veronika (9. C) zongorázott, majd Pintér Zoltán énekelt és Judi Bálint (12. A) gitározott néhány dalt. A 10. C osztály látványos salsa- tánccal nyitotta meg a bált, a diákok felkérték a tanárokat is egy táncra. A koreográfiát Neuberger-Kovács Beáta tanította be a fiataloknak.

A Kisfaludy-napokon az informatikaverseny első helyezettje a 10. A osztály lett. A Népek, kultúrák versenyt a 9. C osztály nyerte meg. Dartsban a 11. C jeleskedett, csocsóban a 12. A. Szkanderben a lányok között a 9. A került az első helyre, a fiúknál a 12. C. A pingpongversenyt a tanárok nyerték. Labdarúgásból a 11. A jeleskedett, kosárlabdából a 12. C. A vidám vetélkedőt a 11. A nyerte, a legjobb kisfilmet Celeb vagyok, ments ki innen címmel a 9. C osztály forgatta, a szakmai zsűri is őket gondolta a legjobbnak. A legütősebb paródiaműsort a 12. C osztály állította össze a Csillag születik című műsort parodizálva. Az összetett versenyt a három nap eredményei alapján a 9. NY osztály nyert a 11. C és a 9. C előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában