családi-és gyermeknap

2018.05.27. 10:46

Autók és kürtöskalács minden mennyiségben az ösküi gyermeknapon

Összefogás Sikeres Közösségek Üzenetével – A társadalmi kohézió erősítése Öskün című pályázat keretében szerveztek családi-és gyermeknapot a településen.

Molnár Sándor

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A szervezők sokszínű programmal várták a családokat és főleg a gyerekeket, akik megcsodálhatták a veszprémi modellező klub hangosan száguldó modelljeit, beülhettek távirányítós, elektromos kisautókba, vagy felmászhattak a helyi, Bakony Terepjáró Egyesület autóinak kormányai mögé. Ezenkívül óriás darts-és építő játék, rendőrségi autó-és eszközbemutató várta őket, valamint Marsal kutyus és gazdájának közös produkciója.

Fotó: Molnár Sándor

A szervezők előre hozták szombatra a gyermeknapot, mert az volt a tapasztalatuk, hogy a korábbi években a szülők inkább a nagyobb szabású, gazdagabb városi rendezvényekre vitték el vasárnap a gyerekeket. Az ötlet jónak bizonyult, mert a helyiek megtöltötték a Művelődési Ház előtti teret.

 

Az Öskü község Fejlődésért Alapítvány (ÖKFA) összefogott az ösküi római katolikus plébániával és az Euro Consult Alapítvánnyal. Közösen, majd 50 millió forintot nyertek a fent említett EU-s pályázaton, amelyből három év alatt összesen 81 rendezvényt szerveznek majd. A mostani program különlegessége az volt, hogy minden iskolás és óvodás gyermeket vendégül láttak egy-egy finom kürtöskalácsra – tudtuk meg Gyapay Zoltántól az ÖKFA elnökétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában