hat méter magas betűk

2018.05.18. 13:32

Kőből kirakott feliratot készítettek Bakonybélben az ezeréves évfordulóra

Kőből kirakott felirat köszönti a helyi lakosokat és a településre látogató vendégeket a Köves-hegyen, jelezve a bencés monostor alapításának ezeréves évfordulóját.

Müller Anikó Hanga

Kőből kirakott felirattal köszöntik a bencés monostor alapításának ezredik évfordulóját

Az idei millenniumi év ünnepi programjai e jubileum jegyében zajlanak. A Guzmics Izidor Kulturális és Idegenforgalmi Egyesület ötlete volt, hogy a Közösségek Hetén közös munkával a hegy kopár déli lejtőjén kirakják a Bakonybél 1000 feliratot, tájékoztatta lapunkat Felföldi Andrea programszervező.

Kőből kirakott felirattal köszöntik a bencés monostor alapításának ezredik évfordulóját

A természetvédelmi területen már a nagyméretű kövek összegyűjtése sem bizonyult egyszerű feladatnak, de sokan ajánlottak fel házuk tájáról építőanyagot. A tereprendezésben, a szállításban az önkormányzat nyújtott segítséget.

Fotó: Szökrényes Anita

A közel harminc fokos lejtőn csatárláncba állva juttatták fel a köveket, a tizenhárom, egyenként hat méter magas betű, szám kirakásához. Csaknem egy hétig tartott a kemény munka, mire fehérre festve és kivilágítva elkészült a mű, melyet a mintegy negyven önkéntes közreműködő szerény mécses-party piknikkel ünnepelt meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában