ünnepi szentmise

2018.05.28. 15:13

Négy pápai iskola diákjai első ízben áldoztak

Négy általános iskola negyvenegy hittanosa számára szolgáltatták ki első alkalommal az Oltáriszentséget vasárnap a Szent Anna-templomban.

Laskovics Márió

Negyvenegy elsőáldozó gyermek vette vasárnap első alkalommal az Oltáriszentséget, a katolikus hit szent titkát, Jézus Krisztust a zsúfolásig megtelt Szent Anna-templomban.

A Szent Anna-plébánia kötelékeihez tartozó négy iskola – a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola, a Tarczy Lajos Általános Iskola, a Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, valamint a Weöres Sándor Általános Iskola – hittanos diákjai ünnepi szentmise keretében egységesen, hófehér ruhában áldoztak először, előtte égő gyertyával kezükben újították meg keresztségi fogadalmukat, ígéretet téve, hogy hűségesen gyakorolják az imádságot, a jó cselekedeteket, a szentmisére járást, a szentségekhez járulást, a gyónást, az áldozást, és igyekeznek jót tenni. A szentostya, az örök élet kenyerének vételét követően pedig hálát adtak, valamint kérték szüleikre, testvéreikre is Isten áldását – tudtuk meg a celebráns Salgó Ferenc kanonok, plébánostól.

Salgó Ferenc elmondta, a fiatalok iskoláik hitoktatóival készültek fel a jeles eseményre, illetve a közbeni szülőértekezleteken hívták fel szüleik figyelmét az otthoni, családi példamutatásra. Az elsőáldozók három éve tettek tanúságot felkészültségükről a hittanórákon, valamint novemberben részt vettek befogadási, áprilisban pedig kiválasztási szentmisén is.

A ceremónia végeztével az elsőáldozók összeálltak egy csoportképre, és a lelki ajándékok mellett szorgos készülésük elismeréseként emléklapot, valamint keresztet vihettek haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában