keresztyén nevelés

2018.05.19. 08:00

Pünkösdi királyt is választottak az evangélikus óvodában

A veszprémi Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvodában a kicsik egész héten készültek pünkösdre.

Balla Emőke

Fotó: Nagy Lajos / Napló

A bibliaköri foglalkozáson, a keddi áhítaton megismerték az ünnep keresztyén tartalmát, és a néphagyományokat – a pünkösdi királynéjárást, pünkösdi királyválasztást – is felelevenítették. Az óvoda Napsugár csoportjának kislányai begyakoroltak egy királynéjárót, pénteken néptáncos szoknyába bújva eljátszották azt a Bárányka és a Margaréta csoportos gyermekeknek. A fiúk a saját csoportjukban mérettettek meg, majd a három legügyesebb, legerősebb, legrátermettebb mérte össze tudását, erejét játékos feladatokban.

 

Az óvodások egy tavaszi körjátékot is előadtak. A Örömhír Evangélikus Keresztény Óvodában fontos szerepet kap a keresztyén nevelés, az érzelmi intelligencia fejlesztése (mely lehetővé teszi a gyerekek értelmi képességeinek kibontakozását az iskolában), a természetközeli programok szervezése, a környezetvédelem, a mozgásfejlesztés

Az intézmény 2011 szeptemberében nyitotta meg kapuit, a három csoportban a gyermekek nyugodt, szerető, családias légkörben megismerhetik, megtapasztalhatják az igazán fontos értékeket, a teremtett világ szépségeit. Olyan óvodás gyermekeket szeretnének nevelni, akik tudják, hogy soha nincsenek egyedül, biztonságban vannak Istennél, ismerik a keresztyén hit és életmód alapjait, bátran tudnak szembenézni az élet örömeivel és kihívásaival, stabil értelmi, érzelmi, lelki értékeket elsajátítva alkalmasak az iskolai beilleszkedésre. Különböző tevékenységek, szakkörök – angol, néptánc, úszás, sakk, kutyaterápiás foglalkozások – közül választhatnak a gyerekek, legújabban pedig foci is szerepel a kínálatban.

Az Örömhír óvodába felekezeti hovatartozástól függetlenül várnak minden olyan családot, aki szeretné, ha gyermeke keresztyén szellemiségű intézményben nevelkedne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában