Mi szem-szájnak ingere

2018.05.08. 13:15

Tíz éve főzik a sváb ételeket Bakonypölöskén

Nagy részvétel mellett, immár tizedik éve készítettek hagyományosan sváb ételeket szervezett program keretében, a jó hangulat, a közösségformálás jegyében.

Laskovics Márió

A Bakonypölöskei Német Nemzeti Önkormányzat főzést szervezett a falu lakosságának április utolsó szombatján, a régi óvoda udvarán. A csapatok az önkormányzat által biztosított alapanyagokból hagyományos sváb ételeket főztek, sütöttek, melyekből aztán kóstolhattak is az érdeklődők.

Ulaki Béla polgármester arról számolt be a Naplónak nyilatkozva, hogy a sváb főzés immár tízéves hagyomány a községben. Az idei rendezvény nagyon jól sikerült, nagy volt részvétel, a lakosság minden korosztálya képviseltette magát, jó volt a hangulat, jól elbeszélgettek egymással. Mint mondta, körülbelül 110 fő kóstolgatta a tizenhárom csapat által előállított, változatos étkeket. Sok finomság, többek között savanyú káposztából készült étel, pörkölt, kemencében sült hús, bográcsos pacal, lángos, valamint fánk készült, melyek gyorsan elfogytak.

– Polgármesterként nagyon jónak tartom ezt a hagyományt, hiszen a nagy érdeklődésre való tekintettel sokat tudnak társalogni egymással a falu lakói. Ez az egyik leglátogatottabb rendezvény a településen – tette hozzá a faluvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában