Köszönet és hála

2018.06.04. 07:00

A pedagógusokat köszöntötték Pápán

Az oktatás és a nevelés nem működik egymás nélkül. Mindkettő nehéz feladat, egy dolog pedig állandó és közös bennünk: a pedagógus jelentősége.

Polgár Tibor

Fotó: Polgár Tibor

Ezt hangsúlyozta köszöntőjében Unger Tamás alpolgármester a pápai önkormányzat pedagógusnapi ünnepségén a Tarczy Lajos Általános Iskola aulájában. Mint mondta, az elmúlt évek folyamatos átalakításai ellenére Pápa továbbra is Veszprém megye egyik tankerületi központja a három közül, illetve egyik szakképzési központja a kettőből, azaz a város megőrizte, sőt, talán növelte is az ezen a területen kivívott presztízsét. Az alpolgármester örömét fejezte ki a Pápai tankerület iskoláiban megvalósuló számos fejlesztéssel kapcsolatban, egyúttal kiemelte: a helyi önkormányzat és az oktatási intézmények közötti eredményes, példás együttműködés megmaradt.

Fotó: Polgár Tibor

Unger Tamás az oktató-nevelő intézmények és a pedagógusok felelőssége kapcsán úgy fogalmazott, ha az iskola nem készíti fel a diákokat az életre, nem képes azt a tudást átadni, amire az egyénnek szüksége van a saját sorsa irányításához, ha nem tanít meg a közösségi együttélés szabályaira, akkor boldogtalan és csalódott ifjak állnak fel az iskolapadból, akik nem érzik majd jól magukat a saját bőrükben. Beszéde végén az alpolgármester köszönetet mondott a pedagógusoknak a nélkülözhetetlen, lelkiismeretes munkájukért.

Fotó: Polgár Tibor

Az ünnepségen a Pápai tankerület két pedagógusának, Szenténé Bácsi Zsuzsannának és Molnár Lászlónénak Egyházi Andrea tankerületi igazgató átnyújtotta az emberi erőforrások minisztere elismerő oklevelét, illetve a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet. Utóbbit Gátay Endréné nyugdíjba vonuló iskolaigazgató ugyancsak megkapta egy emlékplakett társaságában, majd további pedagógusokat köszöntöttek szolgálati emlékéremmel.

Az ünnepi rendezvényt a Tarczy Lajos Általános Iskola és a Pápai Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola tanulóinak zenés-irodalmi műsora is színesítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában