Hűség és bizalom

2018.06.06. 19:04

Átadták Veszprémben a Ranolder-díjakat

A veszprémi szülők bíznak a veszprémi pedagógusokban. Ezt a bizalmat a munkájukkal érték el, mondta Porga Gyula.

Balla Emőke

Porga Gyula, Vigváriné Nagy Ildikó, Sándor Ágota, Likerné Pucsek Rózsa és Barták Péterné a díjátadón Fotó: Nagy Lajos

Az ünnepi szónok a Lovassy László Gimnáziumban tartott rendezvényen hármas minőségében – a város polgármestereként, veszprémi polgárként és három gyermekes édesapaként – mondott köszönetet a pedagógusoknak. Véleménye szerint rajtuk múlik, milyen lesz a jövő generációja. Ilyen értelemben közös az ő és a pedagógusok oktató-nevelő munkája: mindnyájan a jövőnek dolgoznak. A pedagógus munka eredménye nem azonnal jelentkezik, 10-15 év múlva lesz látható. Porga Gyula hangsúlyozta: a pedagógus nemcsak ismeretet ad át, de példa is a diákok számára. Az, hogy Veszprém ma egy sikeres közösség, köszönhető a kiváló pedagógusoknak. Szólt arról is, hogy az oktatási rendszerben a pedagógus és a gyermek mellett a szülő a harmadik szereplő; a veszprémi szülők bíznak a veszprémi pedagógusokban. A polgármester köszönte a pedagógusok hűségét, hogy kitartanak hivatásuk mellett.

Porga Gyula, Vigváriné Nagy Ildikó, Sándor Ágota, Likerné Pucsek Rózsa és Barták Péterné a díjátadón Fotó: Nagy Lajos

Minden évben ilyenkor adják át a Ranolder-díjakat. Az elismerést Barták Péterné, Likerné Pucsek Rózsa, Sándor Ágota és Vigváriné Nagy Ildikó vehette át. Barták Péterné a Veszprémi Báthory István Általános Iskola és Köznevelési Típusú Sportiskola intézményvezetője, vezetése alatt lett az iskola többek között Örökös Boldog Iskola, akkreditált Tehetségpont. Likerné Pucsek Rózsa 1992 óta a Vetési Albert Gimnázium biológia- kémia szakos tanára, a Természettudományi Munkaközösség vezetője, aktív résztvevője a Természettudományos Laboratórium pedagógiai fejlesztésnek. Sándor Ágota egyetlen munkahelye a tanítói diploma megszerzésétől napjainkig a Gyulafirátóti Általános Iskola, ahonnan negyven szolgálati év után vonul nyugállományba. Vigváriné Nagy Ildikó 1980 óta dolgozik a Veszprémi Vadvirág Körzeti Óvodában, munkájával nagymértékben hozzájárult az óvoda referencia intézményi és bázisintézményi minősítéséhez.

 

A Borsi Lőrinc emlékérmet és oklevelet a Laczkó Dezső Pedagógus Nyugdíjasklub hozta létre. Az elismerést Bertalan Gyuláné Hernádi Zsuzsanna vehette át Borsi Lőrinctől.

Az ünnepségen a Kis Bakony Táncegyüttes adott műsort, szilágysági és mezőségi, magyarborzási táncokat mutatott be.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában