átadták az elkészült sportöltözőt

2018.06.25. 07:00

Hasznos épülettel gazdagodott Nemesvita

A község önkormányzatának és képviselő-testületének szervezésében a napokban családi-falunapot tartottak, melyen ünnepélyes keretek között Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő átadta az újonnan elkészült sportöltözőt a helyi sportpálya területén.

Borsos Renáta

A sportöltöző épületében Fódi Ákos, Töreky Ferenc a Sport Egyesület vezetőségi tagja, Csali János, Fenyvesi Zoltán (balról jobbra) Fotó: Borsos Renáta

Fenyvesi Zoltán beszédében kiemelte, a sportöltöző átadása egy közel százszázalékos intenzitású támogatás keretében, egy sikeres belügyminisztériumi pályázat kapcsán valósult meg, melynél a településnek egy kisebb önrészt kellett vállalni a fejlesztés érdekében.

A sportöltöző épületében Fódi Ákos, Töreky Ferenc, a sportegyesület vezetőségi tagja, Csali János, Fenyvesi Zoltán (balról jobbra) Fotó: Borsos Renáta / Napló

– Az ősszel a kormány útnak indítja a modern falvak programsorozatát. Lehetőség adódik újabb pályázatokra, hogy sikeres pályázóként fejlesszék településeiket, ahol élnek. Nekünk fontos, hogy Magyarországon, vidéken is jól érezzék magukat az ott élők. Amikor a település szép és megvalósulnak az infrastrukturális fejlesztések, létrejönnek közösségi terek, akkor az ott lakók nem vágynak el. A sportöltöző eredeti funkcióján túlmutatva, minden bizonnyal egy közösségi színtér is lesz – mondta Fenyvesi Zoltán, és megjegyezte, hogy a közösségi rendezvények, a családdal és barátokkal együtt töltött idő adják számunkra az élményeket, amelyek a boldog élethez szervesen hozzájárulnak. Zárógondolatában sok jó ötletet, melléjük szakembereket kívánt, kik megtalálják azokat a forrásokat, melyekre szükség van a megvalósuláshoz.

Csali János, a község polgármestere úgy fogalmazott, látható jelei vannak, hogy Magyarország kormánya nem hagyja magára a kistelepüléseket. Köszönetét fejezte ki mindazon személyek felé, akik segítettek a sportöltöző megvalósulásában. Elmondta, bízik abban, hogy lesz még hasonló pályázat, és sikeres pályázóként folytathatják majd az épület bővítését. Elismerő szavakkal szólt a sportegyesület vezetőihez, amiért irányítják és összefogják a fiatalokat, népszerűsítik a rendszeres testedzést, szervezik a versenyeket és építik a közösséget. Az épületet Fódi Ákos plébános áldotta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában