Kapcsolatépítés keleten

2018.06.15. 14:00

Kínában népszerűsítette Balatonfűzfőt a polgármester

A települést népszerűsítette egy Kínában tartott idegenforgalmi rendezvényen Marton Béla polgármester.

Marton Attila

Marton Béla a kínai rendezvényen Fotó: Liu Jie

Kína szeretné a turisztikai lehetőségeivel megismertetni a világot, ennek érdekében Henan tartomány fővárosában, a közel tízmilliós Csengcsouban szerveztek idegenforgalmi kiállítást a közelmúltban, mondta Marton Béla, Balatonfűzfő polgármestere.

Marton Béla a kínai rendezvényen Fotó: Liu Jie

Hozzátette, a meghívás előzménye, hogy a város kapcsolatba került egy Budapesten működő, a kínai kormánnyal kapcsolatban álló irodával, amely meghívta őket a rendezvényre. A nagyszabású programon csaknem száz országból összesen háromszáz vendéget – települések vezetőit és turisztikai szakembereket – fogadtak az egyhetes rendezvényen. A magyarországi településeket Marton Béla mellett Eger és Szikszó polgármestere képviselte.

A program első felében konferenciákon vettek részt a meghívottak. A rendezvényen Balatonfűzfő is bemutatkozott: két kisfilmet vetítettek le a településről, amit kínai felirattal láttak el, és a városvezető több helyi médiumnak is nyilatkozott. A program második felében a résztvevők Henan tartomány turisztikai látványosságaira látogattak el, valamint kulturális rendezvényeken vettek részt.

Marton Béla elmondta, a látogatás a kapcsolatteremtést és Balatonfűzfő népszerűsítését szolgálta, emellett azt is várja tőle, hogy idővel gazdasági lehetőségeket teremt a településnek. A szakmai találkozó költségeit a házigazda finanszírozta, Balatonfűzfőnek a vendéglátóknak vitt ajándékok költségét kellett állnia.

A látogatás egyik közeli eredménye lehet, hogy Balatonfűzfő és Yining városa között testvérvárosi kapcsolat jöhet létre. A Hszincsiangban, Kína legnyugatibb tartományában fekvő várossal kötendő együttműködésről a jövő heti testületi ülésen dönthetnek a képviselők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában