kiömlött a méz

2018.06.14. 12:37

Méhek, darazsak ezrei lepték el a külsővati buszmegállót

Egy autóból kiömlött mézet méhek és darazsak ezrei lepték el Külsővaton, egy buszmegálló közelében, tudtuk meg Aczél Péter polgármestertől, aki azonnal intézkedni kezdett a méz eltakarításáról, nehogy valakit megcsípjenek az állatok.

Kovács Erika

 Tűzoltók vízsugárral mosták az útra ömlött és odaragadt mézet Fotó: Külsővati Önkormányzat

-Június 13-án, szerdán kora délután kaptam lakossági bejelentést arról, hogy az országúti buszmegállót, ahová a külsővatiak is felszállnak a járatokra, elözönlötték a méhek. Azonnal odamentem, és személyesen is meggyőződött arról, hogy a járdasziget mellett kiömlött nagy mennyiségű mézre ezrével jöttek a méhek és darazsak, idézte fel a történteket Aczél Péter. A polgármester így folytatta, a méz vélhetően egy mézszállítóból kerülhetett oda, aki elment a helyszínről.

Fotó: Külsővati Önkormányzat

 

A falu elöljárója haladéktalanul hívta a 112-es segélyhívó számot, ahol az interneten is megtalálható méhbefogó szakemberekhez irányították. Azt mondta, több méhészt is felhívott, de ők nem vállalták a befogást, ezért a polgármester, nehogy valakit megcsípjenek a méhek és darazsak, egy saját készítésű figyelmeztető táblát helyezett el a buszvárón.

Tűzoltók vízsugárral mosták az útra ömlött és odaragadt mézet Fotó: Külsővati Önkormányzat

Az útfelügyelő is a helyszínre ment, majd a pápai tűzoltók vízsugárral kezdték el lemosni az odaragadt mézet az út széléről. A buszmegállót a tűzoltók körbe is zárták, mert a megvadult méhek, bár megcsappant létszámmal, de nem hagyták el a környékét.

-A nagy riadalmat okozó mézszállító termelő talán nem is volt tudatában annak, hogy csak a szerencsének volt köszönhető, hogy nem történt komoly probléma egy esetleges csípéstől, például olyan embernél, aki allergiás erre, vélekedett a polgármester.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában