Biztosabb anyagi háttérrel

2018.06.18. 20:00

Összefogtak a gecseiek Zsófia gyógyulásáért

A súlyos vérképzési betegségben szenvedő, jelenleg a csontvelő-átültetésre váró Bendes Zsófia javára példás összefogással 2,8 millió forintot gyűjtöttek össze.

Laskovics Márió

Családjával együtt küzdenek a gyógyulásért

A nyolcéves Bendes Zsófiánál februárban derült ki, hogy súlyos genetikai betegségben szenved, s azóta családjával együtt küzdenek a gyógyulásáért. Jelenleg a csontvelő-transzplantációra vár.

Bendes Zsófia a díszes faládikában összegyűjtött 2,8 millió forintos adománnyal

A falubeliek összefogtak, és a Gecse Községért Közalapítvány vasárnap jótékonysági gálát rendezett a kislány javára – a fővárosi tartózkodások, valamint az otthoni steril szoba kialakításának költségeire – a sportpályánál felállított rendezvénysátorban, ahol összesen huszonnyolc műsorszám, a környéken ismert együttesek, közösségek, előadók, énekesek, zenészek, táncosok délutántól éjjelig biztosították a szórakozást, ingyenesen. Aki akart, támogatójegyet vehetett.

A vaszari óvodások műsora a gecsei jótékonysági gálán

Ha nem tehetsz nagy dolgokat, tégy apró dolgokat nagyszerű módon! – ezzel a mondattal nyitotta meg Tóth Tünde főszervező a Fogjunk össze Zsófikáért! elnevezésű rendezvényt.

– Az elmúlt három hétben és a rendezvényen azt tapasztaltuk, hogy sok ember adományozott, a fellépők térítésmentesen adtak műsort, nagyszerű dolgokat vittünk véghez annak érdekében, hogy Zsófika mielőbb felépüljön. Ismerem a családot, kedves barátaink, és tudtam, hogy rengetegen a segítségükre lesznek, hiszen ők is nagyon jóindulatú emberek, sokszor erejükön felül segítenek másoknak – mondta el Tóth Tünde.

Bendes Lajos átveszi az adományt a szervezőktől

Mint megtudtuk, önkéntesek lángost, Zsófia édesapjának munkatársai pedig gulyást főztek. Nagyon sok vendég érkezett a rendezvényre. a meleg idő ellenére szinte egész nap tömve volt a sátor. A nap végére akkora összeg gyűlt össze, ami a szervezőket is megdöbbentette: 2,8 millió forint. A szervezők és a Bendes család köszönik a felajánlásokat az adományozóknak, támogatóknak.

Szinte egész nap nagyszámú érdeklődés mutatkozott

Holland donor segít

Bendes Lajosné Istenes Zsuzsanna, Zsófi édesanyja felidézte, múlt hétfőn véregyeztetésen voltak a budapesti Szent László Kórházban. Közölték velük, hogy nem kell tovább várniuk, mert egy huszonhat éves holland fiatalember donációja jóvoltából Zsófián július 2-án végrehajtják a csontvelő-átültetést. Múlt szerdán elintézték az előkészületi vizsgálatokat, pénteken pedig kanült ültettek be Zsófia mellkasába. A jótékonysági gálán a beültetés, illetve a kislány fáradékonysága miatt nem vettek részt, de a család nagyon örül a pozitív fejleményeknek. Az édesanya könnyeivel küszködve köszönte meg a Heim Pál Gyermekkórház dolgozóinak áldozatos hozzáállását is, ott csütörtökön Zsófia még egyszer trombocitát kap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában