elismerés

2018.06.28. 07:00

Pro Meritis-éremmel tüntették ki Róka József iskolaigazgatót

Kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként Pro Meritis-éremmel tüntették ki Róka Józsefet, a Botev-iskola intézményvezetőjét.

Marton Attila

 Róka József (balról) és Némedi Lajos Fotó: Pesthy Márton

Az elismerést Némedi Lajos, Veszprém alpolgármestere adta a díjazottnak az általános iskola tanévzáró ünnepségén, pénteken.

A laudációban elhangzott, hogy Róka József a Pécsi Tanárképző Főiskolán szerzett tanári oklevelet. A veszprémi Bem József Általános Iskolában kezdett dolgozni, ahol nagy gondot fordított a tehetséggondozásra, diákjait sikeresen készítette fel a megyei és az országos tanulmányi versenyekre. Róka József 2007 óta a Hriszto Botev Általános Iskola igazgatója.

Róka József (balról) és Némedi Lajos Fotó: Pesthy Márton

Vezetése alatt nyerte el az intézmény a Kiváló akkreditált tehetségpont, valamint az Ökoiskola címet. A méltatásban elhangzott, igazgatói tevékenységének sikerességét a megnövekedett tanulói és pedagóguslétszám mellett az intézmény kimagasló mérési eredményei és továbbtanulási mutatói is bizonyítják. Az igazgató tavaly a Technikatanárok Országos Egyesületétől kitüntető oklevelet vehetett át. Róka József a tanév végeztével nyugdíjba vonul, ebből az alkalomból Szauer István, a Veszprémi Tankerületi Központ igazgatója Pedagógus Szolgálati Emlék­érmet adott át az intézményvezetőnek.

Pro Meritis díjjal azok munkáját ismerik el, akik tevékenységükkel Veszprém város anyagi, szellemi és művészeti életét gazdagítják. Az elismerést 2003-ban alapították.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában