olimpiai sportággá válhat

2018.06.25. 10:00

Sikeres Szigliget pétanque-szakosztálya

A Balaton SE pétanque-szakosztálya aktív és lelkes tagjai sikeresen veszik az akadályokat a versenyeken.

Tóth B. Zsuzsa

Külföldi résztvevőkkel rendezik a versenyeket Fotó: Balaton SE

A II. Szigligeti Csalogató Vándorkupa – sportágválasztó napot a BSE rendezte, idén focistákkal is bővült a program. Összesítettben (pétanque + futsal) a vándorkupát a nemesgulácsi Keresztury általános iskola vitte haza.

Külföldi résztvevőkkel rendezik a versenyeket Fotó: Balaton SE

Alsós kategóriában pétanque-ban első lett a Csontváry általános iskola Zalahalápról, második a Keresztury általános iskola, harmadik a Szigligeti Általános Iskolából a Józsa Tünde, Falati Nóra, Szászi Henrietta alkotta csapat. Felsős kate-góriában a Református Általános Iskola remekelt Balatonfüredről, Monteiro Giovana, Kulcsár Anna, Tóth Barnabás játszott. Második a Keresztury általános iskola, harmadik a Csontváry általános iskola lett. A Közép-Európa-kupán remek környezet és hangulat várta a versenyzőket, hazánkból többen dobogósok lettek.

Második alkalommal nyerte el a Centrope Cup magyarországi fordulójának rendezési jogát a szigligeti Balaton Sportegyesület. Az idén hét országból 45 csapat vett részt a rangadón. A pétanque a világsportok legközelebbi versenyének szereplője, és egyre nagyobb az esélye arra, hogy 2024-re Párizsban olimpiai sportággá válik a golyósportok kategóriában. A francia nemzeti sportot 1982 óta játsszák hazánkban, 2016 óta pedig már Szigligeten.

A BSE rövid fennállása ellenére a sikeres verseny szervezésével szélesebb körben is felhívta magára a nemzetközi pétanque-társadalom figyelmét, elsősorban a csodálatos helyszíne miatt. Sorra érkeznek a gratulációk és a közös játékra való felhívások az egyesülethez. A Centrope Cup közelmúltban megrendezett magyarországi fordulóját a Budapesti Pétanque SE csapata, a Molnár Csaba, Tóth Tamás és Kemény Gyula alkotta trió nyerte.

Az egyesület egyik igencsak sikeres játékosa, Giovana Monteiro a közelmúlban a Magyarország jó tanulója – jó sportolója 2017 miniszteri kitüntetésben részesült Kásler Miklóstól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában