polgármesterek viadala

2018.07.04. 07:00

Fábry Szabolcs megvédte címét a fogathajtó versenyen

Hatodik alkalommal rendezték meg a Veszprém megyei polgármesterek fogathajtó versenyét a lovasi akadálypályán. Az országosan is kuriózumnak számító megmérettetésen első ízben sikerült az egyik településvezetőnek megvédenie a címét.

Molnár Sándor

Fábry Szabolcs mellett Hajnal és Rigó Fotó: Csauzs Julianna

A lovasi napok rendezvénysorozatának keretében ültek fel a bakra a települések első emberei. A viadalt, amelyen hibátlanul kellett teljesíteni a 12 akadályt tartalmazó pályát, 2016 után ismét Fábry Szabolcs, Nagyvázsony polgármestere nyerte meg, akinek a vecsési Molnár Tibor volt a segédhajtója.

Fábry Szabolcs mellett Hajnal és Rigó Fotó: Csauzs Julianna

A különlegességnek számító verseny történetében korábban még senkinek sem sikerült a címvédés. A második helyezést Alsóörs alpolgármestere, Ferenczy Gábor szerezte meg, míg a harmadik helyen Volford Hull Zita, Lovas alpolgármestere végzett.

A kupát ismét elhódító Fábry Szabolcs elmesélte, hogy lovaival, Hajnallal és Rigóval „lábon” érkeztek a pihenőkkel együtt három óra alatt Nagyvázsonyból Lovasra. Érdekességként megemlítette azt is, hogy a két magyar hidegvérűről kiderült, hogy mindketten vemhesek, ami befolyással van a viselkedésükre, ennek ellenére kiválóan teljesítettek.

A polgármester hat éve foglalkozik ezzel a két, szentgáli származású lóval, amelyek nagy közönségsikert arattak a múlt héten, amikor ők szállították a primadonnát, Füredi Nikolettet az operettfesztivál nyitóceremóniájára a Színházkertbe. A különleges alkalom is hozzájárult a lovasi versenyre való felkészülésükhöz, hiszen az a fizikai teljesítmény mellett nagy koncentrációt is igényelt tőlük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában