Otthont ad, hogy itt gyökeret eresszenek

2018.07.21. 08:00

Ismét Hazajáró Napokat tartanak Nagyvázsonyban

Ezek a fejlesztések nagyon fontosak, mert így mérik meg a képviselőtestület, a hivatal dolgozóinak a teljesítményét. Ezekből látszik, hogy az önkormányzat dolgozói felelősségteljesen és lelkesen végzik a munkájukat.

Molnár Sándor

A hagyományőrzők is bemutatkoztak

A fejlesztésekkel megalapozzuk annak a településnek a jövőjét, amelyiken dolgozunk és amelyre büszkék vagyunk – mondta Fábry Szabolcs.

A hagyományőrzők is bemutatkoztak

A III. Hazajáró Napok megnyitójára, illetve a megújult főtér átadására gyűltek össze a nagyvázsonyiak és meghívott vendégeik pénteken délután. A hagyományőrzők bevonulását követően Fábry Szabolcs köszöntötte a megjelenteket az ünnepségsorozaton, amelyet már harmadik éve együtt szerveznek a Kinizsi Szövetség településeivel, valamint a helyi és vendég hagyományőrzőkkel. Mint mondta, nagyon fontosak a fejlesztések, az is, amit ma adnak át, hiszen a közlekedésfejlesztés egy szakaszához érkezett a település. Elkészült a Rákóczi út és a faluközponti buszforduló, a Horváth Balázs sétány, a Petőfi utcai és a Kinizsi utcai járdák, amelyek az itt élők, valamint az ide érkező vendégek biztonságát szolgálják – emelte ki a polgármester.

Hangsúlyozta azt is, hogy a jövő építése mellett nem szabad elfeledkezni múltunkról sem. Bele kell kapaszkodnunk az ezeréves kultúránkba, a keresztény hitbe, a népdalkincsünkbe, a népi kultúránkba és természetesen a végvári hagyományok világába – fogalmazott. Langerné Victor Katalin társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár arról beszélt, hogy bár először jár itt, a település híre nagyon messzire elér. Összeszámolta, hogy körülbelül 20 olyan pályázat fut, amelyik Nagyvázsony fejlesztésével foglalkozik.

– Egy jó település vezetője és egy jó település gondoskodó. Munkát ad azoknak, akiknek szüksége van rá, kultúrát ad azért, hogy az emberek lelke megnyugodjon, megteljen széppel és jóval és otthont ad azért, hogy itt gyökeret ereszthessenek. Nagyvázsony talán erről a leghíresebb – vélekedett az államtitkár asszony. A köszöntőket követően a történelmi egyházak képviselői megáldották Nagyvázsony megújult főterét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában