Több százan mulattak

2018.07.12. 07:00

Jó pálinkák és borok, remek koncertek Csopakon

Ötödik alkalommal rendezték meg a Pannon pálinkanapokat a nagy parkolóban. Finom pálinkák, borok, kézműves sörök, hangulatos vásár és változatos programok várták az érdeklődőket.

Szendi Péter

A NAV különdíját a Veszprém megyei adóhivatal igazgatója, Dégi Zoltán (balról) adta át a hegykői szőlőpálinkáért Fotó: Szendi Péter/Napló

Idén a pálinka- és párlatversenyre harminchárom nevezés mellett 136 mintát adtak le. A mintákat húsz bíráló ízlelte az Üdülőfalu és Kempingben, a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól pedig három pénzügyőr.

Béli Géza versenyigazgató, a Pálinka Nemzeti Tanács alelnöke elmondta, hogy sok kiváló pálinkát kóstoltak a zsűri tagjai, nehéz dolguk volt eldönteni, hogy idén Csopakon melyik pálinka a nyertes.

A NAV különdíját a Veszprém megyei adóhivatal igazgatója, Dégi Zoltán (balról) adta át a hegykői szőlőpálinkáért Fotó: Szendi Péter/Napló

A Spiritus Primus és a Pannon Superior díjat a zamárdi érlelt törkölypálinka nyerte meg. A NAV különdíját a hegykői szőlőpálinka kapta, az önkormányzat különdíját a Rátóti Pálinka Barátok érdemelték ki.

Másnap kihirdették a borverseny eredményét, melyet 1994 óta rendeznek az önkormányzat szervezésében. Idén a szakmai zsűri 10 arany, 12 ezüst és 3 bronz minősítést ítélt meg, a többiek oklevelet kaptak. A díjkiosztón az arany minősítéseket Ambrus Tibor polgármester adta át. A Söptei Pincészet tavalyi olaszrizling hegybora nagyarany oklevelet, valamint a Csopak Község 2018. Évi Bora díjat kapta meg. A különdíját Koralevics Károly furmintja kapta. Molnár Szabolcs olaszrizlingje arany oklevelet szerzett, valamint ezzel kiérdemelte a 2018-as Év Borosgazdája címet.

A háromnapos programsorozaton fellépett többek között a Balkán Fanatik, a Fourtissimo zenekar, Lenthár Balázs, a Belau együttes, a Füred Dixie­land Band. Díszvendég volt Hajdúnánás városa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában