Erősödő együttműködés

2018.07.26. 14:00

Keletről érkeztek: kínai delegáció látogatott Veszprémbe

Közös nyilatkozatban erősítették meg a kínai Ningbo és Veszprém városok közötti együttműködést a települések vezetői szerdán.

Marton Attila

Porga Gyula, Veszprém polgármestere és Yu Hongyi, a ningbói népkongresszus állandó bizottságának elnöke

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A két város között 2003-tól folyamatos a kapcsolat, a tizenöt éves évforduló alkalmából a kínai településről küldöttség érkezett többnapos látogatásra Veszprémbe.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere és Yu Hongyi, a ningbói népkongresszus állandó bizottságának elnöke
Fotó: Pesthy Márton/Napló

A városházán tartott szerdai ünnepség a két település közötti kapcsolatot, és a kínai várost bemutató fotókiállítással kezdődött. Yu Hongyi, a ningbói népkongresszus állandó bizottságának elnöke arról beszélt, összeköti a két várost, hogy mindegyik országa történelmének egyik fontos jelképe. Az elnök meghívta Porga Gyula polgármestert Ningbo jövő júniusi testvérvárosi találkozójára, ahol gazdasági és kulturális kérdésekről tárgyalnak a résztvevők.

A tizenöt éves partnervárosi együttműködést Yu Hongyi és Porga Gyula nyilatkozattal erősítette meg, amely elősegítheti a két város polgárai és szervezetei közötti együttműködést a sport, az oktatás, a kultúra, a gazdaság és az idegenforgalom területén. Porga Gyula elmondta, a találkozón megállapodtak, hogy öt területen erősítik tovább a két város közötti kapcsolatot. A turisztikai együttműködés célja, hogy a ningbói polgárok Budapest mellett a hazai vidéki városokba is ellátogassanak.

A megállapodás része, hogy mindkét település küld és fogad helyi művészeti csoportokat a másik városba, valamint bővítik az ifjúsági cserekapcsolatokat. Emellett közigazgatási együttműködés keretében ningbói köztisztviselőt fogadhatnak a veszprémi önkormányzatnál, valamint célul tűzték ki a két város közötti gazdasági-kereskedelmi kapcsolatok erősítését.

Yu Hongyi a megállapodást értékelve elmondta, öt éven belül látható eredményeket hoz a megerősített együttműködés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában