köszönjük a helytállásukat!

2018.07.11. 11:30

Kitüntetések, dicséretek pápai egészségügyi dolgozóknak

A városi Semmelweis-napi ünnepségen kiemelkedő munkájukért ezúttal is kitüntetéseket, dicséreteket vehettek át pápai egészségügyi dolgozók.

Polgár Tibor

Ők lettek a díjazottak:

Főorvosi kinevezést kapott Lutz Andrea, a pápai Gróf Esterházy Kórház aneszteziológusa, intenzív terápiás szakorvosa. Főigazgatói dicséretben részesült: Balassa Ágota, Benedek András, Csutiné Róka Andrea, Farkas Sándorné, Hajdúné Fuch Zsófia, Hajdú Sándorné, Jankó Martina, Karácsonyiné Millei Erzsébet, Kovács Lászlóné, László Henriette, Magasdi Györgyné, Márkusné Németh Rita, Nagy-Péczi Andrea, Orsós Zsolt, Palkovics-Mórocz Anikó, Paudics Ferencné, Pluhár Imréné, Pongrácz Zoltánné, Simon Gáborné, Strecke Suzanne, Szabó Éva, Szalai Adrienn, Szavin Makszim, Szőke Zsoltné, Tóthné Grób Magdolna, Vári Erzsébet Gyöngyi.

A Várkertfürdő két munkatársát, Nagy Magdolnát és Présinger Barbarát tüntette ki. Az Egyesített Szociális Intézmény Hauber Líviát részesítette főigazgatói dicséretben. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elismerő oklevelét Schuszter Tamásné területi védőnő vehette át.

A gyógyításra tette fel az életét

Külön köszöntötték Farkas Kálmán patológust, aki az egészségügyi ellátás érdekében kifejtett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként Pro Sanitate-díjat kapott az Emberi Erőforrások Minisztériumától a fővárosi Semmelweis-napon.

Vörös Ibolya és Farkas Kálmán Fotó: Polgár Tibor/Napló

Vörös Ibolya, a Gróf Esterházy Kórház főigazgatója elmondta, Farkas Kálmán évtizedek óta meghatározó alakja a pápai kórháznak, a tapasztalt a főorvost ezért is javasolták Pro Sanitate-díjra, ami a második legmagasabb elismerés a hazai egészségügyben. Hozzáfűzte, a kitüntetett patológus a gyógyításra tette fel az életét, nyugdíjas éveiben is visszajárt dolgozni, kiváló teljesítményt nyújtott a kórbonctan-kórszövettan területén. Mindig csendben végezte a munkáját, soha nem volt hivalkodó. Farkas Kálmán orvosi pályafutása elején három évig aneszteziológus volt és intenzív terápiás osztályon dolgozott, ezután ment át a patológiára. Megjegyezte, a boncolások csak a töredékét teszik ki a patológusok munkájának, a szövettani és citológiai vizsgálatok adják a fő feladatot. 1984-ben érkezett Pápára, akkor nevezték ki főorvosnak az itteni kórházban. 46 évet töltött az egészségügy szolgálatában, idén június végén végleg nyugdíjba vonult.

Ezek is érdekelhetik