Falunap és turistaszállás

2018.07.23. 07:00

Tele van tervekkel Raposka vezetése

A hagyományos Bazaltorgona falunap reggeli tornával kezdődött, majd az asszonyok idén is lángost sütöttek, húsz kiló lisztet dolgoztak fel.

Tóth B. Zsuzsa

A szabadidőparkot később tovább fejlesztik, a játszótér mellett hamarosan felnőttkondipark létesül

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Nem maradhatott el a pörköltfőzés, közben a hegymagasi, kisapáti, a tapolcai rendőrségi csapat is mérkőzött a helyi csapat mellett, a tornát Kisapáti nyerte.

A szabadidőparkot később tovább fejlesztik, a játszótér mellett hamarosan felnőttkondipark létesül Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Délután vidám ügyességi családi játékokat rendeztek, Bolla Albert polgármester üdvözölte a megjelenteket és megköszönte a lakosság összefogását, Kovácsné Ottó Krisztina kultúros segítségét, annak érdekében, hogy a falunap rendben teljen. Felavatták a kültéri pingpongasztalt, amelyet 250 ezer forintért vásároltak.

Mint elhangzott, a szabadidőparkot később tovább fejlesztik, felnőtt kondicionálógépeket telepítenek, hogy amíg a gyerekek játszótéren játszanak, a szülők is mozoghassanak a kicsiket szemmel tartva. Szeretnék felújítani a ravatalozót, korszerűsíteni az orvosi rendelő fűtését, lecserélni a kazánt, radiátorokat. A kultúrház tetőterét beépítenék. Amennyiben a közelben haladna el a kerékpárút, még jobb kihasználtsággal működhetne ott egy turista szállás. Mivel hozzávetőlegesen több mint húszmillió forintba kerülne a hat szoba és a többi helyiség kialakítása, pályázati támogatást remélnek hozzá.

A falunapi kulturális műsorban felléptek a helyi táncosok, volt néptánc, ezúttal táncolták ki a májusfát. A vacsora után bál zárta az ünnepet.

A település küldöttsége a németországi testvértelepülésre kirándult a közelmúltban. A Raposkához hasonló lélekszámú Ebenheimben részt vettek az ottani falunapi és gyermeknapi ünnepségen, láttak sok más mellett egy modern szarvasmarhatelepet, látogatást tettek egy tűzoltóságon és egy cseppkőbarlangban, részt vettek egy harangkoncerten. Az ottaniak jövőre látogatnak újra Raposkára és tovább segítik a kezdetetekkor megfogalmazott cél elérését, hogy a fiatalok is szoros kapcsolatban legyenek egymással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában