Tenisz, tánc, tárlatok

2018.07.04. 07:00

Új sportlétesítményt avattak fel a vinári falunapon

Teniszpályával gazdagodott a vinári sportélet. A több mint 14 millió forintból megépített létesítményt a település falunapján adták át.

Polgár Tibor

Hajba Csaba, Kovács Károly és Horváth Csaba (balról jobbra) felavatja a teniszpályát Fotó: Polgár Tibor / Napló

Az avatóünnepségen ­Horváth Csaba, Vinár polgármestere elmondta, egy sikeres belügyminisztériumi pályázat eredményeképpen hozták létre a teniszpályát azzal a céllal, hogy a faluban támogassák a testmozgás, a sportolás népszerűsítését már gyermekkortól kezdve. A csaknem 240 lakost számláló község vezetője reményét fejezte ki, hogy az új, minden igényt kielégítő sportlétesítmény valamennyi korosztály javára, aktív kikapcsolódására szolgál majd. Megtudtuk tőle: a beruházás mintegy 14 milliós költségvetéséből közel 12 millió forint pályázati forrás volt, a hiányzó összeget az önkormányzat takarékos gazdálkodásának köszönhetően tudták hozzátenni a projekthez.

Hajba Csaba, Kovács Károly és Horváth Csaba (balról jobbra) felavatja a teniszpályát Fotó: Polgár Tibor / Napló

Hajba Csaba, a Veszprém Megyei Teniszszövetség elnöke köszöntőjében kiemelte, a teniszhez sok-sok kitartás szükségeltetik, ugyanakkor kortalanul lehet játszani ezt a sportot, melynek hatalmas kapcsolat- és közösségépítő ereje van. A teniszpályát Horváth Csaba, Hajba Csaba és Kovács Károly, Vinár háziorvosa adta át a háló előtt áthúzott nemzeti színű szalag ünnepélyes átvágásával. Ezt követően Kovács Károly oklevélben részesült a helyi és környékbeli teniszélet érdekében folytatott tevékenységéért, valamint 45 éves múltra visszatekintő, sikeres versenyzői pályafutásáért.

A remek hangulatú falunapon többek között vidám gyermekprogramok, valamint énekes-zenés-táncos produkciók alkották a változatos kínálatot. Zenélt Greznár Zoltán, Birkás István, a Jambo zenekar, énekelt Horváthné Szabó Andrea és Mohácsi Brigi, nem utolsósorban pedig táncra perdült a Kemenesszentpéteri Bíborvirág Tánccsoport.

A szervezők a kultúráról sem feledkeztek meg: több kiállítás is várta az érdeklődőket. Ezek között volt Ézsiás István vinári születésű festő- és szobrászművész hagyományőrző tárlata és a magyar posta előtt tisztelgő összeállítása, amelyek a továbbiakban is megtekinthetők a helyi művelődési házban. Emellett ifj. Vasuta Gábor természetfotós kiállítása ugyancsak színesítette a falunapot, melyről a közös vacsora sem hiányzott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában