Mozgássérültek napja

2018.08.16. 14:38

Balatonkenesén adták át a Veszprém megye mozgássérültjeiért elismerést

Kötetlen programon találkoztak a Mozgássérültek Veszprém Megyei Egyesülete tagjai a napokban.

Marton Attila

Hegedűs Józsefné

Fotó: Pesthy Márton / Napló

A rendezvénynek másodszor adott otthont a balatonkenesei honvédüdülő. Az egész napos programra a szervezet mintegy kétszáz tagja érkezett Veszprém megyéből. Hegedűs Józsefné, a Mozgássérültek Veszprém Megyei Egyesületének elnöke megnyitójában arról beszélt, minden hónapban rendezvényen találkoznak. Júniusban egészségmegőrző programot, júliusban lecsófesztivált tartottak. Szeptemberben kulturális fesztivált, míg októberben szüreti vigasságot szerveznek. Az elnök köszönetet mondott Piros Ottó ezredesnek, a honvédüdülő parancsnokának és munkatársainak a rendezvény lebonyolításában vállalt szerepükért.

Fotó: Pesthy Márton / Napló

Szakály József, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségének főtitkára köszöntőjében az összefogás szerepét emelte ki, valamint szót ejtett a szervezet folyamatban lévő és tervezett projektjeiről. Marton Béla balatonfűzfői polgármester arról beszélt, a település önkormányzata amiben tudja, segíti a mozgáskorlátozott embereket.

Fotó: Pesthy Márton / Napló

A rendezvényen átadták a Veszprém megye mozgássérültjeiért elnevezésű kitüntetést. Az elismerést Nyulász Lajos, a MOVE Közhasznú Zrt. munkatársa vehette át Hegedűs Józsefnétől. A díjazott nagy szerepet vállalt az egyesület borgátai üdülőjének és veszprémi székházának felújításában. A kitüntetést azoknak ítélik oda, akik sokat tesznek a megyében élő mozgássérültekért vagy az egyesületért.

A közös ebéd után a délutáni programban strandolás szerepelt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában