a belvárost a vasútállomással kötik össze

2018.08.09. 07:00

Kerékpárosbarát fejlesztések indultak Veszprémben

Megkezdődött a belvárost a vasútállomással összekötő kerékpárút építése.

Marton Attila

A Bagolyvár utcától a Munkácsy úti körforgalomig kétirányú kerékpárút épül Fotó: látványterv

A bicikliút a Bagolyvár utcából indul, és a Jutasi út nyugati oldalán halad a vasútállomás­ig. Brányi Mária alpolgármester kiemelte, a 2,8 kilométer hosszú szakasz nemcsak a vasút és a belváros közötti összeköttetést javítja, hanem a Jutasi úti lakótelepen élők is gyorsabban és biztonságosabb körülmények között közlekedhetnek lakóhelyük és a város központja között.

A Bagolyvár utca és a Munkácsy úti körforgalom között elválasztott gyalog- és kerékpárút épül, míg a Munkácsy út és a vasútállomás között az úttest mindkét oldalán burkolati jellel jelölnek ki kerékpársá­vokat. A beruházás alatt útlezárást nem terveznek, a gyalogosoknak a kerékpárút építése miatt több korlátozásokra kell számítania. A munkaterületet a napokban átvette a kivitelező, a beruházás fakitermeléssel, kerítésáthelyezéssel és közműkiváltással kezdődik. A fejlesztés összege bruttó 270 millió forint, a kivitelezőnek január végéig kell befejeznie a munkát.

A Bagolyvár utcától a Munkácsy úti körforgalomig kétirányú kerékpárút épül Fotó: látványterv

Az új vonal építése mellett több mint öt kilométer hosszú szakaszon újulnak meg a meglévő kerékpárutak. A dózsavárosi Táncsics utcában, továbbá az Árpád és a Pajta utcákban kerékpáros nyomvonalat festenek fel. A Cholnoky városrészben az Ady és a Lóczy utcákban jelölnek ki kerékpáros nyomvonalakat, emellett felújítják a településrész leromlott állapotú szakaszait, valamint a kerékpárutak több pontján sebességcsökkentő küszöböket telepítenek.

A beruházásokra a TOP-programban nyert forrást az önkormányzat, a fejlesztések az Európai Unió és a magyar állam támogatásával valósulnak meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában