Főzés a szabadba

2018.08.17. 07:00

Lecsós nyárbúcsúztatót tartottak Várpalotán

Mintegy 350 adag babos lecsó is készült Várpalotán a IV. alkalommal megrendezett Kismezei Nyárbúcsúztató rendezvényen, melyre idén is sokan látogattak el.

Szabó Péter Dániel

Ízletes babos lecsót is kóstolhattak a kismezei nyárbúcsúztató látogatói Fotó: Szabó Péter Dániel

Az immár hagyományos gasztronómiai programmal a szervezők a városrész közösségi életét szeretnék felpezsdíteni.

– Nyárbúcsúztató rendezvényünkkel a kismezei közösséget szeretnénk kicsit összehozni. Számunkra fontos, hogy minél többet legyenek együtt az itt élő emberek, hogy jobban megismerhessék egymást – mondta el kérdésünkre Boza Gábor, a rendezvény főszervezője, aki azt is elárulta, hogy egy-egy ilyen jellegű eseménybe rendszeresen bekapcsolódnak a kismezei lakosok.

Ízletes babos lecsót is kóstolhattak a kismezei nyárbúcsúztató látogatói Fotó: Szabó Péter Dániel

Már a délutáni órákban felkerültek a kondérok a tűz fölé, ahol Boza Gergelyné – sokak számára csak „Irénke mama” – egyik segítőjével szorgoskodott a készülő lecsó körül. Kérdésünkre elmondta, hogy az igazi jó babos lecsóhoz a paprika és a paradicsom mellett sok hagyma, szalonna, valamint kolbász is kell. Amikor pedig jól összefőttek az ízek, a végén kerül bele a bab. A jó hangulatú rendezvényen a szervezők a gyerekekre is gondoltak, akik a régi idők játékaival foglalhatták le magukat, olyanokkal, mint az ugrálógumi vagy az ugróiskola. Mindezek mellett kézműves foglalkozás is várta a legkisebbeket.

Természetesen a finom falatok és a tombola mellett utcabál is emelte a hangulatot a nyárbúcsúztató rendezvényen, ahol a talpalávalót Slemmer Zoltán és Droppil Tibor szolgáltatta a kikapcsolódni vágyó vendégsereg számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában