Készül az új Nemzeti Alaptanterv

2018.08.24. 07:00

Szakmai konferenciával nyílt a tanév Veszprémben

Az idei tanévtől nagyobb hangsúlyt helyeznek a kompetenciamérések eredményeire, hangzott el a Veszprém megyei köznevelési intézmények vezetői részére a zeneiskolában tartott szakmai tanévnyitó konferencián csütörtökön.

Leitner Vera

Pálfi Erika, az Emmi Köznevelési Tartalomfejlesztési Főosztályának vezetője a köznevelési rendszer fejlesztéseiről tájékoztatta a konferencia résztvevőit

Fotó: Penovác Károly/Napló

A Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központ, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), az Oktatási Hivatal, a Klebelsberg Központ és az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézete közös együttműködésével szervezték meg a Veszprém megyei köznevelési intézmények vezetői részére tartott szakmai tanévnyitó konferenciát csütörtökön a zeneiskolában.

Pálfi Erika, az Emmi Köznevelési Tartalomfejlesztési Főosztályának vezetője a köznevelési rendszer fejlesztéseiről tájékoztatta a konferencia résztvevőit
Fotó: Penovác Károly/Napló

Az eseményen egyebek mellett ismertették az Oktatási Hivatal és a Klebelsberg Központ 2018–2019-es tanévi főbb feladatait, Pálfi Erika, az Emmi Köznevelési Tartalomfejlesztési Főosztályának vezetője a köznevelési rendszer legfontosabb fejlesztéseiről számolt be. Kifejtette, kötelező lesz értékelni az országos kompetenciamérések eredményeit, az így nyert adatokat pedig be kell építeni a pedagógiai munkába, de elhangzott az is, hogy az Oktatási Hivatal ellenőrizni fogja a hároméves korú gyermekeket érintő óvodába járási kötelezettség teljesítését, mivel az oktatási intézményekbe már megbízhatóan szocializált tanulókat várnak.

Készül az új Nemzeti Alaptanterv, mely az idei tanévet még nem érinti, ám komoly változtatásokat ígér jövőre például a tananyagcsökkentés és -modernizáció, a tantárgyközi kapcsolatok hatékonyabb kiépítése, a tanórák számának mérséklése tekintetében, tervezik továbbá a nemzeti köznevelési törvény módosítását, mely ugyancsak az óraszámok mennyisége, illetve a pedagógusterhelés újragondolását hozná magával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában