fűzfői túra

2018.08.31. 07:00

Teljesítették a tíz kilométeres távot

Több mint kétszáz résztvevő járta be a települést a napokban tartott éjszakai túrán.

Marton Attila

A közösségi háztól indult a körtúra Fotó: Balogh Ákos

A Fűzfői Éjszakai Körtúrát kilencedszer szervezték meg. A túrát Gyuricza László hívta életre és szervezte éveken át, a Balatonfűzfőért Alapítvány idén másodszor koordinálta rendezvényt, mondta Gál Andrea, a szervezet kuratóriumi elnöke. A közel tíz kilométeres túra útvonala mind a négy településrészt érintette. A szeles idő ellenére összesen 221-en vettek részt a programon, a beérkezőket emléklap és kitűző várta közösségi házban. Az intézményben a résztvevők megtekinthették Pintér István, az alapítvány kurátorának bélyegkiállítását, amely a FÉK útvonalát alkotó utcaneveket jelenítette meg bélyegeken. A szervezők a legfiatalabb és rangidős résztvevőket, valamint a legnagyobb létszámú csapatot is jutalmazták.

A közösségi háztól indult a körtúra Fotó: Balogh Ákos

A három évnél fiatalabbaknak kiosztott Palánta-díjat Strenner Bianka és Tóth Ákos kapta. A háromévesnél idősebb legfiatalabbak Strenner Zoé és Végh Patrik voltak. Rangidősként Aradi Ervinné és Bogdán Benő vehetett át oklevelet, a legnagyobb létszámú csapat tizenegy fővel a helyi Csipet Csapatás volt Huzsvár Zoltán vezetésével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában