Talicskatolás és darts

2018.09.27. 07:00

A nyugdíjasok is versengtek az Európai Sporthéten

Az Európai Sporthét keretében, hagyományteremtő céllal megrendezett játékos vetélkedésre a régióból 16 nyugdíjasklub csapata jelentkezett. A szeniorok tíz sportos feladatban tették próbára ügyességüket.

Molnár Sándor

A tízpróba során nyugdíjasgolf is szerepelt a feladatok között Fotó: Pesthy Márton

A Veszprém Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége Bakonyi tízpróba néven rendezett szenior sportjátékot a Jutasi úti Helyőrségi Sportpályán. A rendezvényt az Európai Sporthét országos rendezvényeihez kapcsolódva hirdették meg, amelyhez hazánk néhány éve csatlakozott.

– Az Európai Unióban elhatározták, hogy a határokat a sporttal is át kell lépni, és ezért 2015-ben elindították az Európai Sporthetet. A felhíváshoz idén 35 ország csatlakozott, és az idősebb korosztályt is arra kérték, hogy vállaljanak egy kis mozgást az egy hétig tartó eseménysorozaton. Magyarországon több mint 200 település csatlakozott a felhíváshoz, amelyet a Magyar Szabadidősport Szövetség fog össze – mondta el Demeter Ferenc, a Veszprém Megyei Nyugdíjas Szervezetek elnöke, aki szólt arról is, hogy a Magyar Nyugdíjasok Országos Szövetsége négy helyszínen vállalt rendezvényt.

A tízpróba során nyugdíjasgolf is szerepelt a feladatok között Fotó: Pesthy Márton

A veszprémi játékos vetélkedőre 16 csapat érkezett, főleg a Dunántúl északi részéről: Vas, Győr-Moson-Sopron, Komárom és Fejér megyéből. Veszprém megyét tapolcai, pápai és veszprémi nyugdíjasok képviselték a sportos megmérettetésen. A hölgyek és a férfiak két korcsoportban – 60 és 70 közöttiek, illetve 70 felettiek – versenyeztek a hagyományteremtő céllal meghirdetett versenyen. A tízpróba során petanque és kézi­gránát-célbadobás, kiskapura ütés és labdarúgás, nyugdíjasgolf, részegszemüveges talicskatolás, karika- és kosárlabdadobás, duplalabda-akasztás és darts szerepelt a feladatok között. A legjobb csapatok vándorserleget kaptak, és az egyéni küzdelmek során kiemelkedő teljesítményt nyújtók közül választják majd ki azt a 10–12 szeniort, aki jövőre a csehországi V4-es sportjátékokon képviseli hazánkat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában