Hazait az asztalra!

2018.09.27. 07:00

Első alkalommal adták át a nívódíjat

A Magyar Termékekért Kereskedelmi Nívódíjat vehette át a Spar Magyarország Kft. ügyvezetője, Heizler Gabriella szerdán a Hotel Pelionban.

Tóth B. Zsuzsa

Farkas Sándor, Heizler Gabriella, Benedek Eszter, Her­mann Zsuzsanna, Balázs Ildikó (Auchan) és Stéphane Maurin (METRO) a díjak átvételét követően Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A Magyar Termék Nonprofit Kft. és a Trade magazin által alapított Magyar Termékekért Kereskedelmi Nívódíj második helyezettje az Auchan Retail Magyarország Kft., harmadik a METRO Kereskedelmi Kft. lett.

Az átadási ünnepségen Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese köszöntőjében hangsúlyozta az együttműködés fontosságát. – Ma Magyarországon hozzávetőlegesen 15 millió embernek tudunk előállítani élelmiszert hazai alapanyagból. Meg­győződésem, hogy alapanyagszinten kétszer ennyinek is tudnánk, de nem a mai szinten, hanem azokkal a hatékony módszerekkel, amelyeket szeretnénk elérni a jövőben. Azaz digitalizációval, precíziós gazdálkodással, öntözéssel, robotikával. Ma a mezőgazdaság alapanyag-termelésében minimum negyven százalék tartalék van. Ez tud abban segíteni, hogy az alapanyagok ára ne emelkedjen, de együttműködés kellene ahhoz, hogy valóban elérhető legyen akár 30 millió ember élelmiszerének előállítása.

Farkas Sándor, Heizler Gabriella, Benedek Eszter, Her­mann Zsuzsanna, Balázs Ildikó (Auchan) és Stéphane Maurin (METRO) a díjak átvételét követően Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A Trade magazin főszerkesztője, Hermann Zsuzsanna elmondta, hogy a Magyar Termék Nonprofit Kft.-vel közösen létrehozott Magyar Termékekért Kereskedelmi Nívódíjat első ízben ítélik oda. Benedek Eszter, a Magyar Termék Nonprofit Kft. ügyvezetője arról beszélt, hogy az elmúlt több mint tíz év igazi sikertörténet a Magyar Termék szempontjából. Hazánk legismertebb védjegyét több mint 160 partner viseli. A kezdeményezés jó példa arra, hogy miként lehet nonprofit alapon, a gyártók közreműködésével értéket teremteni.

A díjazás során a védjegyes partnerek szavazhattak a kereskedőkre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában