Előadások és kísérletek

2018.09.29. 07:00

Látványos kísérletek, izgalmas játékok a veszprémi Kutatók éjszakáján

A Kutatók éjszakája programsorozathoz kapcsolódva pénteken ismét kinyitotta kapuit a Pannon Egyetem, amely öt városban többtucatnyi programot kínált korosztálytól függetlenül az érdeklődőknek.

Leitner Vera

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Az egyetem által képviselt tudományterületek mindegyikén érdekes előadásokon, látványos kísérleteken és izgalmas játékokban vehettek részt a látogatók: a tudatos élelmiszerfogyasztás, a kooperatív robot programozása, kalandozások a természettudományok és a mérnöki tudományok világában, informatikai ismertetők vagy interaktív prezentációk szerepeltek a programban.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Ez alkalommal az egyetem egyes épületei mellett – ahol a műszaki informatikai karon, a mérnöki karon és a gazdaságtudományi karon zajlottak programok – egy további különleges helyszínen, a Gulya-dombon, az állatkert felső bejárata előtti réten is program várta az érdeklődőket, akik itt A csillagos ég felettem elnevezésű, a modern filológiai és társadalomtudományi kar által szervezett közös csillagvizsgáló elmélkedésen vehettek részt.

– Szeretünk minden olyan lehetőséget megragadni, amivel kicsit közelebb hozzuk a városi, megyei fiatalokat és az idősebbeket az egyetemhez. Sokan úgy gondolják, ez egy nagyon zárt szféra, ezen az estén azonban lehetőségünk van igazán bemutatkozni a látogatók előtt – mondta el Gombás Kornél, az egyetem kommunikációs és marketingreferense, aki kiemelte, tavaly a veszprémi, keszthelyi, nagykanizsai, zalaegerszegi és kőszegi kampuszon összesen mintegy ezer látogató vett részt az egyetem programjain, ám tekintve, hogy idén még a tavalyinál is több, körülbelül 50 programmal készültek, az előzetes regisztrációt igénylő eseményekre pedig nagy volt az érdeklődés, ez a szám valószínűleg még magasabb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában