Dolgos Gyula emlékverseny

2018.09.25. 07:00

Mozgássérültek mérték össze ügyességüket Ajkán

Negyedszer tartotta nemzetközi Dolgos Gyula emlékversenyét Ajkán a Pápai Mozgássérültek Bástya Sportegyesülete.

Tisler Anna

Íjászatban is megmérkőztek a mozgássérült-egyesület tagjai Fotó: Györkös József

Németh Ottóné elnöktől megtudtuk, 15 éve elhunyt sporttársuknak állítanak ezzel emléket. Korábban Pápán találkoztak a mozgássérült sportolók, de ott megszűnt a tekepálya, új helyszínt kellett keresniük. Szerencsére a közeli Ajkán találtak megfelelő helyet, ahol szívesen fogadták őket, így folytatódhatott tovább a sorozat.

Vasárnap, szeptember 23-án három szlovák, egy szerb csapat, tatai, győri, szombathelyi, ajkai és pápai versenyzők mérték össze tudásukat íjászatban, dartsban, gerelyhajításban, lövészetben és tekében.

A lövészetet Péntek Vendel, az Ajkai Technikai Tömegsport Egyesület elnöke segítségével a lőtéren tartották, a többi sportágnak a Kristály pálya adott otthont.

Németh Ottóné kérdésünkre elmondta, hogy a legnépesebb mezőny a tekében indult, ahol külön díjazták az ülve dobókat, a műlábbal élőket, a műtötteket és segítőiket. Tekében az 1. kategóriában Harth­né Szalai Zsuzsa és Németh Péter második, Kovács Józsefné harmadik lett. A második kategóriában Sinkainé Ibolya győzött, második lett Dolgos Gyuláné, a harmadik kategóriában győzött Németh Ottóné és Harth István, harmadik lett Mátyásné Ibolya és Németh Ottó, a negyedik kategóriában a legjobb lett Fodor Sándorné Pápáról, Gyenge Andrásné és Horváth Géza harmadikként végzett.

Íjászatban is megmérkőztek a mozgássérült-egyesület tagjai Fotó: Györkös József

Íjászatban Horváth Géza győzött, Mayer Tibor harmadik lett. Kispuskában és gerelyhajításban Gacs Tamás szerezte meg a második helyezést. Dartsban Horváth Éva első lett, Dolgos Gyuláné a harmadik helyen végzett. A gerelyhajítást Fodor Sándorné, a kispuskalövészetet Horváthné Szalai Zsuzsa nyerte.

A csapatok gyakran versenyeznek együtt, két hete Tatán voltak, előtte Szlovákiában. Az évzáró rendezvényt novemberben Ajkán tartják.

Németh Ottóné elmondta, a programjaikat a pápai önkormányzat támogatásával szervezik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában