környezetvédelem

2018.09.21. 07:00

Nejlonzacskó helyett zöld uzsonnásdobozt kapnak a veszprémi elsősök

Uzsonnásdobozokat kapnak az általános iskolák elsősei a Veszprémi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft.-től.

Marton Attila

Az uzsonnásdobozokat az iskolák zöldkoordinátorai Horváth Zoltántól vették át csütörtökön

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A szervezet feladata a hulladékkezelés, a mostani, hagyományteremtő kezdeményezéssel a megelőzésre is hangsúlyt helyeznek. Az akció célja, hogy az elsős tanulók figyelmét felhívják arra, előzzék meg a felesleges hulladék keletkezését, ezzel is kímélve a környezetet. A gyermekek szülei nejlonzacskó helyett dobozba csomagolhatják a gyerekek tízóraiját, így egy év alatt több tízezer zacskóval kevesebb kerülhet a kukába.

Az uzsonnásdobozokat az iskolák zöldkoordinátorai Horváth Zoltántól vették át csütörtökön
Fotó: Nagy Lajos/Napló

Az uzsonnásdobozokat az iskolák zöldkoordinátorai Horváth Zoltántól, a Veszprémi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől vették át csütörtökön, a kezdeményezés szervezésében a Bakony–Balaton Környezetvédelmi Oktatóközpont Egyesület is segített. Horváth Zoltán lapunk kérdésére elmondta, összesen 643 elsős kezdte meg tanulmányait a város iskoláiban, valamennyien átvehetnek egy-egy uzsonnásdobozt. A kezdeményezést a cég saját forrásból finanszírozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában