Szebbé vált a falujuk

2018.09.30. 20:54

Teljes járdaszakasz újult meg Nemeshanyban

Befejeződött a Petőfi utca járdájának térkövezése. A beruházással közel 40 éve lerakott kocka betonelemeket váltottak ki, amelyek eltöredeztek, elmozdultak, ezért néhány helyen balesetveszélyessé váltak.

Tisler Anna

Fenyvesi Zoltán (balra) és Kiss Attila vágta át a szalagot

Fotó: Tisler Anna

Mint a minap tartott átadóünnepségen Kiss Attila polgármester megfogalmazta, a falukép szebb lett, a közlekedés pedig biztonságosabb.

Fenyvesi Zoltán (balra) és Kiss Attila vágta át a szalagot
Fotó: Tisler Anna

A beruházásra a Belügyminisztérium önkormányzati utak fejlesztésére kiírt pályázatán 12 millió forintot nyertek, amely 85 százalékos támogatásnak felel meg. A fennmaradt 15 százalékot az önkormányzat saját költségvetéséből biztosította.

A polgármester elmondta, hogy a Devecser felé vezető szakaszon az új építésű házak előtt saját erőből építik meg a járdát. A pályázat arra nem adott lehetőséget, az ugyanis a már meglévő járdaszakasz korszerűsítését támogatta, az érintett szakaszon pedig még nincs járda.

Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő elmondta, jó, amikor egy kistelepülés képes arra, hogy biztosítsa a pályázat önerejét, nekik ugyanis nincs jelentős adóbevételük. Hamarosan indul a Magyar falvak program, amelyben az ötezer fő alatti települések pályázhatnak. Ez a program támogatja többek között a településeket összekötő alsóbbrendű utak felújítását, valamint a korábban támogatásban nem részesült önkormányzati intézmények felújítását is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában