nem számított a kitüntetésre

2018.09.12. 14:00

Több évtizedes munkájáért kapott elismerést a csopaki óvodavezető

Gyerekzsivaj fogad a Mandulavirág Óvodában. Látszik, hogy a kicsik jól érzik magukat a szabadban, önfeledten játszanak, miközben óvó szemek figyelik őket. Tóthné Ferencz Henriette óvodavezető az irodájában fogad.

Szendi Péter

Tóthné Ferencz Henriette az oklevéllel

Fotó: Szendi Péter

Ki gondolná, hogy 1964-től van óvoda Csopakon, akkor még a Református Gyülekezeti Ház adott otthont a gyerekeknek. Annak idején két csoporttal működött, és amikor sok lett a gyerek, 1984-ben építették meg azt az épületet, mely napjainkig is óvodaként funkcionál. – 1985-ben kerültem ide, először óvodapedagógusként dolgoztam, majd helyettes lettem, 14 éve pedig az intézmény vezetője vagyok. Három csoporttal működünk, szerencsére nagyon sok gyerekünk van. Hetvenöt fő a felvehető gyereklétszám, igaz, olykor ezt néhány fővel túllépjük – kezdi a beszélgetést Tóthné Ferencz Henriette óvodavezető.

Tóthné Ferencz Henriette az oklevéllel
Fotó: Szendi Péter

– Az elmúlt években pályázati forrásból vagy az önkormányzat támogatásával jelentős fejlesztések valósultak meg az intézményben. Gondolok itt az épület szigetelésére, a nyílászárók és bútorzatok cseréjére, a játszótér felújítására, korszerű konyhai berendezéseket vásároltak, megtörtént a homlokzatfestés és az intézmény belső festése is.

Tóthné Ferencz Henriette nagy álma, hogy a hátsó udvarban idővel egy európai normáknak megfelelő játszótérrel bővüljön az óvoda, melyre nagy igény lenne, hiszen a mozgás, a játék nagyon fontos ebben a korban.

Csopakon szerencsére egyre több gyerek születik, Henriette reméli, hogy ez a későbbiek során is így lesz. Még egyetlenegy csopaki és paloznaki gyermeket sem kellett elutasítaniuk, mondván, hogy betelt a létszám. Amire nagyon büszkék még, hogy sok programot szerveznek a gyerekeknek.

Nemrégiben az önkormányzat nevében Ambrus Tibor polgármester Csopak Községért Érdemérmet adott át Tóthné Ferencz Henriette óvodavezetőnek több évtizedes szakmai és közösségi munkájáért. Az óvodavezető mindig a gyermekek érdekeit szem előtt tartva, kollégái mellett kiállva, a gazdaságos működést előtérbe helyezve végezte feladatát. Részt vett a kétcsoportos óvoda háromcsoportossá alakításában, irányította a konyha működését, és most legutoljára az óvoda és konyha szétválásának munkálataiban is segédkezett. Szeptembertől pedig egy megújult tornaszobával, logopédiai helyiséggel, melegítőkonyhával ellátott, jól felszerelt óvodában folytathatja munkáját.

Mint lapunknak elmondta, nem számított a kitüntetésre, nagyon jólesett neki, hogy az önkormányzat elismerte munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában