Egy nap az egészségért

2018.10.04. 12:20

A szabadidősportokat népszerűsítették Veszprémben

Sportágbemutatók és versenyek is színesítették azt a szabadidősportokat népszerűsítő rendezvényt, amelyet a városi stadionban tartottak a közelmúltban.

Marton Attila

A felkért egyesületek sportágbemutatókat tartottak, így az érdeklődők kipróbálhattak atlétikai versenyszámokat, megismerkedhettek az airsoft lövészettel

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A mozgásban az erő – Egy nap sporttal az egészségért nevű programot a Magyar Rendészeti Sportszövetség szervezte a Veszprémi Rendőr Sportegyesülettel együttműködésben. A legfőbb célunk az volt, hogy népszerűsítsük a szabadidősportokat, mondta Czine-Ilyés Erzsébet, a sportszövetség pályázatának szakmai vezetője. Hozzátette, minden sportolni vágyó érdeklődő számára lehetőséget biztosítottak a mozgásra, valamint az esélyegyenlőség jegyében fogyatékkal élőket és hátrányos helyzetű csoportokat is hívtak a rendezvényre.

A felkért egyesületek sportágbemutatókat tartottak, így az érdeklődők kipróbálhattak atlétikai versenyszámokat, megismerkedhettek az airsoft lövészettel Fotó: Pesthy Márton/Napló

A felkért egyesületek sportágbemutatókat tartottak, így az érdeklődők kipróbálhattak atlétikai versenyszámokat, megismerkedhettek az airsoft lövészettel, valamint összemérhették tudásukat fociban, kosárlabdadobásban és tollaslabdában is. A programot – amelyet a Magyar Rendészeti Sportszövetség egy európai uniós EFOP-pályázat támogatásából finanszírozott – rendőrségi, honvédségi és katasztrófavédelmi bemutatók is színesítették.

A Magyar Rendészeti Sportszövetség 1994-ben alakult. Fő feladata, hogy koordinálja a Belügyminisztérium irányítása alá tartozó rendvédelmi szervek állományának és azok családtagjainak tagegyesületekben történő szabadidős- és versenysport-tevékenységét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában