önzetlen szolgálat

2018.10.04. 18:40

Fiatalabb tagokat is vár a pápai Kalász

Huszonöt éves a pápai Szent Anna-plébánia Kalász közössége. A jubiláló női egyesület vezetőjét tevékenységükről, céljaikról kérdeztük.

Laskovics Márió

A lourdes-i barlang közelmúltbeli megújításában oroszlánrészt vállalt Kalász-tagok, jobbra Pataki Mátyásné csoportvezető

Fotó: Laskovics Márió/Napló

A Szent Anna-plébánia Kalász (Katolikus Asszonyok és Lányok Szövetsége) közösségének hálaadó szentmiséjét tartották meg vasárnap a Szent Anna-templomban, amelyen megalakulásuk 25. évfordulója alkalmából a katolikus asszonyok megújították, az új tagok pedig letették fogadalmukat. A szentmisét követően, és a közös ebédet megelőzően szeretetvendégséggel ünnepelték a jubileumot a hittanteremben, Fekésházy Kinga, a Kalász országos elnöke, valamint szerecsenyi Kalász-tagok részvételével – tudtuk meg Pataki Mátyásné csoportvezetőtől.

A lourdes-i barlang közelmúltbeli megújításában oroszlánrészt vállalt Kalász-tagok, jobbra Pataki Mátyásné csoportvezető Fotó: Laskovics Márió/Napló

Pataki Mátyásné a jelenleg 24 fős közösség tevékenysége kapcsán megosztotta, hogy minden hónap első hétfőjén gyűlnek össze a plébánián. Nyitott összejöveteleiket nem Kalász-tagok is látogathatják. Főként kulturális és egészségmegőrző témájú ismeretterjesztő előadásokat, valamint kreatív foglalkozásokat szerveznek. Az egyházközségben a vendéglátással kapcsolatban ténykednek, terítéssel, süteménysütéssel segítenek. Minden hónap első csütörtökjén szentségimádási órát tartanak. Keresztelők esetén szívesen segítik a családot a liturgia menetében. Feladatuk továbbá a miseruhák karbantartása.

A csoportvezető a 25 éves működés kapcsán kiemelte, tagtársai örömteljes szívvel emlékeznek vissza egy sok évvel ezelőtt szervezett nagylánytalálkozóra, ahol előadásokat hallhattak a felnőtté válásról, a családi életre való nevelésről. Fájlalja azonban azt, hogy az idős-otthonokbeli állandó látogatásaik, imaóráik megszűntek. Hozzáfűzte, legújabb eredményük a nemrég felújított lourdes-i barlang a Szent József-templom kertjében, ennek további parkosítása mellett céljaik között szerepel az egyesület fiatalítása, ugyanis legfiatalabb tagjuk is 40 év körüli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában